Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, december 01, 2005

  Vem kränker vem?

  Läser i Resumé att jämställdhetsminister Jens Orback i en Sveriges Radio-intervju sagt att regeringen nästa år ska tillsätta en utredning om lagstiftning mot "könsdiskriminerande reklam". Enligt Resumé säger Orback att han tycker sig "ha belägg för att det har blivit värre".

  Jag är själv väldigt skeptisk till lagstiftning på det här området. Hur skulle lagstiftningen formuleras? Räcker det med att en person uppfattar en viss reklam som kränkande för att den ska vara förbjuden, eller ska all reklam förhandsgranskas av en särskild statlig nämnd? Och varför bara stanna vid just könsdiskriminerande reklam? Själv trycker jag att var och varannan reklamkampanj är kränkande för att de är så inihelvete korkade. Men jag tycker inte att min personliga smak ska ligga till grund för lagstiftning.


  Kommentarer om "Vem kränker vem?"

   

  Anonymous Anonym skrev... (02 december, 2005 12:02) : 

  Håller helt med dig. Problemet är att om vi väl lagstiftar om reklambilder så ligger det nära till hands att så småningom ge sig på text i reklamer och nästa steg blir... ja vet vem, men det är inte rätt väg att gå!

   

  Vem kränker vem?'">kommentera