Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, mars 02, 2006

  S-webbkampanj mot VM-prostitution

  Okej, det där blev en riktigt skruvad rubrik...

  På socialdemokraternas webbplats pågår nu en uppropskampanj där idrottsminister Bosse Ringholm uppmanar alla att skriva på en protestlista mot prostitution i samband med fotbolls-VM i Tyskland. Uppropet riktar sig till EU-kommissionens ordförande Barosso, som uppmanas att "agera tillsammans med EU:s medlemsstater" för att stoppa sexslavhandel. På socialdemokraterna.se skriver Ringholm att så många som möjligt i samhället "måste nu på bred front [ta] sitt ansvar mot den prostitution som kommer att förekomma under VM i fotboll".


  Kommentarer om "S-webbkampanj mot VM-prostitution"

   

  Anonymous Anonym skrev... (02 mars, 2006 17:34) : 

  Detta är ett exempel på den värsta formen av moralism. Frivillig prostitution blandas samman slaveri och respekten för människors egna val undermineras. Prostitution kan vara ett val på samma sätt som det är ett val att bli kassör eller förskolelärare, och att det – som i Nederländerna och Tyskland – är fullt möjligt för sexarbetare att organisera sig fackföreningar och kräva bra arbetsvillkor. Alla som kan borde gå till biblioteket och beställa from Expressen från den 2 augusti 2004. På debattsidan skriver sexarbetaren Christina Persson om konsekvenserna av svensk sexköpslag, och hur de enbart fungerar som en möjlighet för polis och sociala myndigheter att orsaka prostituerade skada. Sveriges försök att tvinga på andra EU-länder en sexköpslag var för övrigt föremål för en i Sverige nedtystad demonstration i Amsterdam i höstas. Sexarbetarnas fackförening tillsammans med representanter för flera socialistiska och liberala partier protesterade mot Sveriges krav på återkriminalisering. Man gjorde den helt riktiga kopplingen mellan rätten till abort – att det är kvinnan själv som bestämmer över sin kropp. Förmodligen gick man för långt när man varnade för att Sveriges nästa krav skulle blir restriktivare abortlagstiftning, men helt osannolikt är det inte med tanke på att abortlagstiftningen är mycket restriktiv här jämfört med Nederländerna.

  Skriv inte på Bosse Ringholms nymoralistiska upprop mot rätten att själv bestämma över sina kropp!

   

  Blogger Per Hagwall skrev... (02 mars, 2006 20:55) : 

  Jag håller helt med Christopher. Ringholm kör det vanliga fula tricket att likställa prostitution med sexslavhandel.

  Sexköpslagen borde aldrig ha införts. Slavhandel, svartjobb och våld är redan förbjudet. Med exakt samma argument som användes för att förbjuda sexköp skulle man kunnat förbjuda restaurangbesök.

  Moralisternas hyckleri har inga gränser. De hävdar att "kvinnans rätt till sin egen kropp" inbegriper rätten att ta bort ett växande foster, men inte rätten att suga av en kund mot betalning...

   

  Anonymous Anonym skrev... (03 mars, 2006 08:55) : 

  Men försvaret att det i Tyskland både finns fackföreningar och möjlighet att kräva bättre arbetsvillkor (hmm?) kan ju inte vara argument från höger för en fri prostitution, eftersom man vill försämra fackens inflytande, försämra villkoren på arbetsmarknaden, mm.

   

  Blogger Nathalie Sundesten Landin skrev... (03 mars, 2006 09:00) : 

  Jag undrar vad bättre arbetsvillkor är för en prostituerad? Garanterat nyduschade herrar? Fritt glidmedel?
  Jag vet att det är världens äldsta "yrke". Men ärligt talat; hur många av dessa kvinnor hade valt att bli prostituerade om de haft andra möjligheter? Är det inte märkligt när det gäller misshandel av kvinnor, våld mot kvinnor och våldtäkter mot kvinnor så hörs mest kvinnor i debatten. Men när prostitutionen ska försvaras, ja då dyker männen upp som Gubben ur lådan. Fy fan vad vidrigt!

   

  Blogger louisep skrev... (03 mars, 2006 13:09) : 

  Natalie: är det bättre arbetsvillkor att stigmatiseras och behandlas som en mindre vetande och kapabel människa utan full äganderätt över sin kropp? Hur kan du försvara en syn som underkänner människors rätt till sin kropp? Och vad är poängen att likställa slaveri med prostitution.

   

  Anonymous Anonym skrev... (05 mars, 2006 14:55) : 

  Vem har hittat på att prostitution är världens äldsta yrke, egentligen? Jag tror att människor försörjt sig genom tex jakt och jordbruk betydligt mcyket längre.

   

  Anonymous Anonym skrev... (07 mars, 2006 10:47) : 

  Ja du Per Hagwall, om jag inte missminner mig så är det väl nu tillåtet att suga av en kund mot betalning. Däremot inte att låta någon suga av en själv mot betalning, vilket är den stora skillnaden. Det kan vi stoltsera med att vara först med att införa, det är bra.

   

  S-webbkampanj mot VM-prostitution'">kommentera