Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, juni 28, 2006

  Fler vänsterröster om hushållsnära tjänster

  Debattartikeln i DN häromdagen, där två östgötasossar argumenterade för ett skatteavdrag för att göra svarta hemservicetjänster vita, har väckt starka reaktioner. Mitt eget inlägg om artikeln har genererat en hel del intressanta kommentarer, men även hos vänsterbloggaren Jinge har det uppstått en het diskussion i kommentarsfältet.

  På SVT:s sajt har man sedan en tid en slags bloggkrönika kallad "Veckan i bloggosfären" där man senast bland annat omnämnde diskussionen som uppstått efter DN-artikeln. Där sägs att de liberala bloggarna "är förvånade och lyriska över initiativet, men bloggarna på vänsterkanten är inte övertygade". Själv tycker jag inte riktigt att detta ger en korrekt bild av debatten. Förutom jag själv så har åtminstone två andra bloggare på vänsterkanten skrivit positivt om östgötasossarnas utspel: Erik Laakso och Peter Karlberg.

  Vi är för övrigt i gott sällskap. Fackliga organisationer som Byggnads, HTF, Kommunal, Målarförbundet, Vårdförbundet och TCO förordar alla möjligheten för privatpersoner att göra skatteavdrag för anlitande av hushållsnära tjänster, motsvarande det så kallade ROT-avdraget. Också arbetarrörelsen närstående HSB är inne på samma linje.


  Kommentarer om "Fler vänsterröster om hushållsnära tjänster"

   

  kommentera