Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, juni 19, 2006

  Minskat medialt intresse för bloggar?

  [UPPDATERAD] I helgen lade Sveriges Radio ned sin bloggkrönika. I denna krönika har man sedan den 10 september förra året, varje vecka i slutet av Lunchekot på lördagarna, kunnat höra redaktören Jörgen I Eriksson läsa upp delar av ett urval aktuella blogginlägg. I en avslutande hälsning meddelar nu Eriksson att det varit "svårare än många tror" att hitta "självständiga och fristående bloggare", samt att livet inte heller levs på nätet "och de stora, verkligt nyskapande och kreativa tankarna hittar man inte på bloggarna" - "De tänks helt enkelt någon annanstans".

  Avsikten med de hårda formuleringarna är rimligen att provocera fram reaktioner som denna. Och vi är flera som har nappat, bland annat Aqurette, Jinge, Erik Laakso, Vänstra stranden och Bloggen Bent. Och visst ligger det något i det Eriksson skriver om att många bloggar främst kommenterar händelser som redan rapporterats i andra medier. Mot det kan man möjligen invända att det gör väldigt många traditionella medier också. Dessutom skiljer sig slutsatserna och analyserna de många olika bloggarna gör av nyhetsrapporteringen åt väsentligt.

  Nåväl, andra mediers intresse för vad som skrivs i bloggosfären förefaller inte ha minskat. Inför valet utökar SVT sin valbevakning på webben med en funktion som de kallar Nätkollen. Nätkollen ska bevaka den digitala politiska arenan i form av politiska bloggar, ledarsidor, debattforum, samt partiernas webbsidor. Man har också en mer renodlad bloggkrönika kallad Veckan i bloggosfären. Jag har mejlat dem och frågat varför SVT.se inte har något RSS-flöde för att underlätta bevakningen av dessa avdelningar. Svaret jag fick var att man inte hittat något sätt att producera RSS-flöde med sidans nuvarande tekniska uppbyggnad, men att man jobbar på det.

  Även Dagens ETC har börjat med en bloggkrönika. Den skrivs av Pierre Andersson, som välkomnar tips på innehåll.

  * * *

  Läs gärna Joel Malqvists kommentar till bland annat nedläggningen av radions bloggkrönika.


  Kommentarer om "Minskat medialt intresse för bloggar?"

   

  kommentera