Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, juli 11, 2006

  Bland strateger och spinndoktorer

  Partipolitiskt engagerade människor gillar oftast inte att prata strategier och kampanjtekniker. Det är politiken som ska tala, brukar det heta. Men gör partiet ett dåligt val så skylls det nästan alltid på att man inte nått ut med sin politik. Då är det alltså kommunikationen som brustit.

  Därför är det inte oväsentligt att granska just partiernas strategier och känna dess kommunikationsstrateger på pulsen. Det har tidningen Fokus gjort på ett föredömligt sätt.

  I Fokus får de komma till tals, dem som i tidningens ledare beskrivs som "beväpnade till tänderna med hemliga interna opinionsmätningar och fokusgrupper": Jakob Forssmed (kd), Carina Persson (s), Anna-Karin Alterå (c), Per Schlingmann (m), Johan Jacobsson (fp), Jenny Lindahl Persson (v) och Magnus Johansson (mp).

  Det är inga djupintervjuer som ges, men man får som läsare ändå en bild av att de intervjuade verkligen är först och främst övertygade om att den egna politiken och det egna budskapet är det rätta - men att utmaningen ligger i att kommunicera det på rätt sätt.

  Men som Fokus konstaterar så är det enda man med säkerhet kan säga är att några av strategernas i detalj genomtänkta planer kommer att gå om intet.


  Kommentarer om "Bland strateger och spinndoktorer"

   

  Blogger Claes Nordmark skrev... (12 juli, 2006 02:36) : 

  En rolig detalj i artikeln är att Jakob Forssmed (Kd), Jenny Lindahl (V) och Per Schlingmann (M) anser att Göran Persson är svensk politiks bästa strateg. Schlingmann tycker till och med om Persson att "Han är en spindoktor i sig själv".

   

  kommentera