Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, december 25, 2006

  Socialdemokratin kan. Bättre.

  Det är sällan jag instämmer med ledarskribenter i Expressen, men i dag var det svårt att låta bli. Ledaren tar sin utgångspunkt i att det i dag är 100 dagar sedan socialdemokraterna förlorade valet och Göran Persson förklarade att han inte är rätt person att leda partiet mot en ny tid.

  100 dagar är den tid som för nytillträdda regeringar beskrivs som avgörande för resten av mandatperioden. Då bestäms tonen, riktningen och vilka personer som ska leda regeringsarbetet. För oppositionen, påpekas det helt korrekt i Expressen, finns inte samma ödesmättade brådska. Men dessvärre kan vi under hösten ha fått en fingervisning om vad som väntar.

  I stället för en debatt om vilka lärdomar vi inom socialdemokratin bör dra av valresultatet; om partiets och politikens framtid så har hösten ägnats åt en mycket märklig efterträdardiskussion. ”Personfrågan har blivit allt, politiken ingenting, den får vänta tills den nye ordföranden är på plats och då är det egentligen för sent” skriver Expressen – och det är lätt att instämma.

  Jag påminns om ett av de bästa bidragen till den socialdemokratiska eftervalsdebatten jag läst; det som SSU bidrog med. I detta konstaterades att ”Det enda vi hör är olika teorier om vilka som egentligen kandiderar till partiledarposten” och att ”Förnyelsen av socialdemokraterna handlar om mer än ett partiledarbyte”.

  Jag hoppas fortfarande att denna diskussion får tillräckligt utrymme de månader som återstår innan den extra partikongress då socialdemokraternas nya ledare ska väljas. Efter detta vidtar nämligen – förhoppningsvis – ett aktivt och konstruktivt oppositionsarbete, för att möjliggöra en socialdemokratisk valseger 2010. Men utan ett ordentligt förarbete så lär vi redan nu få sikta in oss på 2014 i stället.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Socialdemokratin kan. Bättre."

   

  Anonymous Anonym skrev... (25 december, 2006 18:32) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (25 december, 2006 18:35) : 

  Kommentera gärna, men respektera kommentarsreglerna och gör det under eget namn eller åtminstone en signatur. Anonyma kommentarer raderas.

   

  Anonymous Anonym skrev... (26 december, 2006 12:17) : 

  Konstruktivt? Är det det du kallar ditt senaste inlägg på opposition.se?

   

  kommentera