Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, december 28, 2006

  Tyckareliten

  Svenska Dagbladet har låtit ”några av Sveriges främsta åsiktsmaskiner” ge sin bild av det gångna året och även lämna in ett och annat önskemål inför 2007. Inget märkligt med det; det är den typen av artiklar som brukar fylla sidorna i tidningarna så här några dagar innan nyårsafton.

  Det som är lite anmärkningsvärt är urvalet av tyckare SvD väljer att prata med: Sverker Åström, Zanyar Adami, Maria Abrahamsson, Göran Greider, Ebba von Sydow och Amelia Adamo.

  Det är väl i och för sig i någon mening ett genomtänkt urval med en böggubbe, en ung blattekille, en tidningskvinna, en tidningsgubbe, en svennetjej och en halvblattetant. Men hade det inte känts liiite mer 2006 att ta med en eller två bloggare i samlingen? En Karolina Lassbo? En Jinge? Eller en Per Gudmundson?

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Tyckareliten"

   

  Anonymous Anonym skrev... (28 december, 2006 18:39) : 

  Jag håller inte riktigt med. Jag tycker t ex inte att de tre bloggare som du nämner skulle ha varken mer eller mindre att tillföra än de som var med i åsiktsmaskinsurvalet från början.

  Att ta med en bloggare för att det ska vara modernt eller något tycker jag mer låter som kvotering, än som något positivt.

  Sedan är jag tveksam till om det ens är positivt att komma med i åsiktsmaffian.

  Åsa M. e-post: zyrenna@zyrenna.com, http://zyrenna.webblogg.se/

   

  Blogger P-O. Kjellberg skrev... (29 december, 2006 13:01) : 

  Alla bloggare är ju i någon form tyckare. Det är nog svårt att få ihop ett gäng tyckare som alla blir nöjda med. Sedan är det väl onödigt att lägga etiketter på tyckarna i SVD?

   

  Blogger Tobias Struck skrev... (29 december, 2006 16:39) : 

  Jonas. Seriöst - Jinge? Ta hellre med Saddam Hussein om en månad. Det är ungefär lika fräscht. Som västerdebattör föreslår jag dig, Jonas. Du ligger närmast mig åsiktsmässigt av alla vänsterbloggare.

   

  Anonymous Anonym skrev... (29 december, 2006 22:23) : 

  Det hade ju varit roligare om de vågar vara politiskt inkorrekta och tagit med folk med intressanta åsikter, istället för att se till etnicitet, sexuella preferenser eller liknande. Då hade det blivit liv i luckan.

   

  kommentera