Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, april 19, 2007

  Expressen och våldsfilmerna

  Återigen startar Expressen sin ”snillen spekulerar”-maskin och lanserar nu teorin att studentmördaren Cho Sueng-Hui ”kan ha inspirerats av sydkoreansk våldsfilm”:

  Bilderna ovan sägs nämligen visa hur Cho Sueng-Hui poserar med en hammare – ”precis som skådespelaren Choi Min-sik gör i filmen Oldboy”.

  Det här är nu inte första gången snillena på Expressen gör det lätt för sig och letar efter skyldiga till våldsdåd i verkliga livet bland filmerna i videobutiken. Så sent som i januari funderade man på om inte vansinnesdådet i Jönköping kunde förklaras med att den gripne gärningsmannen köpt – inte hyrt – ”våldsfilmer” på sin lokala videobutik.

  Kanske borde man i stället höja blicken och fundera över hur det kunnat gå så illa för Cho Sueng-Hui, och hur han så enkelt fullt lagligt kunde skaffa sig halvautomatiska vapen.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Expressen och våldsfilmerna"

   

  Anonymous Anonym skrev... (19 april, 2007 21:42) : 

  Cho Sueng-Hui har ju dubbel handfattning om hammaren till skillnad från skådisen.

  Just nu går det en film på 6an Enter the Dragon. Jag så just hur en bov fick två heta strykjärn i ansiktet.

  NRA säger att det är inte vapnen som dödar utan människorna. Mmm, IQ100 minst. Då är det heller inte bilarna som orsakar växthuseffekten utan människorna. Och det betyder ju också att det är amerikaner som dödar irakier och inte maskingevären.

  Nä, vi måste välja kärlekens och medmänsklighetens väg om vi ska över våra föräldrar. Om vi vuxna och presidenter väljer våld och krig som en sista utväg så kommer galningar att bara fortsätta eftersom vi alltid gjort så. Men nej då, mera krig, mera tortyr, mera övervakning och kontroll, hårdare straff och skärpta lagar. Så hr det alltid låtit. Då borde vi ju leva i paradiset nu, eller?

  Lev väl
  Svennis

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (20 april, 2007 10:12) : 

  Testa gärna att bild-googla på Tor, eller ännu hellre med den engelska stavningen Thor, och du kommer att hitta drösvis med bilder på den nordiska åskguden med hammaren höjd på samma sätt som Cho Sueng-Hui. Kanske är det asatrons fel att killen massakrerade sina skolkamrater? Ring Expressen!

   

  Anonymous Anonym skrev... (20 april, 2007 13:40) : 

  Har du tillstånd att använda dom här bilderna? Särskilt bilden på mördaren känns ju något tveksam ur en (c)-vinkel? För inte har du betalat för den?

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (20 april, 2007 13:43) : 

  Nä, det har jag inte. Och rent fysiskt ligger de kvar och skvalpar på Expressens server.

   

  Anonymous Anonym skrev... (20 april, 2007 15:12) : 

  Enligt, bland annat följande länk: http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=889856

  blir problemet med stulna bilder allt större. Det är modigt av dig, som trots allt har en hel del läsare, att våga använda stulna bilder. För det är ju inte helt omöjligt att upphovsrättinnehavaren får reda på ditt kopierande. Men kanske är det så att ingen bryr sig?

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (20 april, 2007 15:17) : 

  Nu är ju detta knappast en kommersiell sajt, men hör Expressen av sig och ber mig plocka bort länken så gör jag förstås det - och ersätter den med en skärmdump av Expressen-sidan med bilden.

   

  Anonymous Anonym skrev... (20 april, 2007 15:29) : 

  det spelar ingen som helst roll om det är en kommersiell site eller ej. en något underlig inställning du har; det är OK att bryta mot lagen så länge ingen reagerar, eller?

   

  Anonymous Anonym skrev... (21 april, 2007 02:23) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger itsweden skrev... (21 april, 2007 14:47) : 

  Copyright för expressens del -

  Det innebär att allt innehåll, exempelvis olika typer av texter, artiklar, varumärken, illustrationer och grafik, är skyddat enligt lagen om upphovsrätt om inget annat anges. Du får endast lov att använda eller ladda ned materialet från vår webbplats för privat, icke-kommersiellt bruk.


  Jonas blogg är inte kommersiell och materialet är inte ens nedladdat. Jonas har inte brutit mot några lagar med publicieringen.

  Och sen, det är lite löjligt att filmer och TVspel skulle påverka ungdomar. Det skulle i så fall innebära att ungdomar som växte upp med spelet packman på 80-talet skulle strutta runt till entonig musik och käka små piller.

   

  kommentera