Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, juni 17, 2008

  Liberalerna står och faller.

  Centerpartiet har nu, enligt SVT, enats om att rösta ja till FRA-lagen. Ifall det är korrekt innebär det att Annie och Federley, som många av oss sett som de största hoppen inför morgondagen, kommer att rösta för den lag de egentligen inte stöttar. Är det sant att de kapitulerat är det förstås ett stort nederlag. Jag använder kanske krigstermer lite i onödan, men för att understryka just hur viktig den här omröstningen är.

  Men nyheterna är inte bara trista. Enligt uppgifter från TV4 har moderaternas Karl Sigfrid bestämt sig för att rösta emot förslaget. Han har vare sig bekräftat eller förnekat dessa uppgifter, så visst lever hoppet.

  Enligt Frida J Metso kommer eventuellt också Cecilia Wikström från Folkpartiet att rösta nej imorgon. I och med att uppgifterna inte kommer från Wikström själv är det svårt att bedöma trovärdigheten, men jag hoppas det är sant. Hoppas, hoppas, hoppas.

  Dagen inför omröstningen är det somliga som står och somliga som faller. Vore jag religiös skulle jag be till gud ikväll att Federley, Annie och de andra vaknade upp med lite extra mod imorgon. De kommer att behöva det.

  I övrigt:
  Ser i SvD att V och Mp om FRA-lagen går igenom vill riva upp den ifall, jag menar när, det blir regeringsskiftfe 2010. Tyvärr hörs också den socialdemokratiska tystnaden tydligt. Stå upp Sahlin!!

  Mer om FRA finns på min egen blogg där jag konstaterar att jag är stolt bloggare, hoppfull demokrat och livrädd för övervakningsutvecklingen.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Liberalerna står och faller."

   

  Blogger Gork skrev... (17 juni, 2008 14:27) : 

  Det är centerns gruppledare Roger Tiefensee som säger att de är eniga. Federley säger att de inte är eniga.

   

  Blogger Catti Ullström skrev... (17 juni, 2008 16:23) : 

  Det tackar vi för. Och fortsätter hoppas...

   

  Anonymous Anonym skrev... (17 juni, 2008 19:49) : 

  Signalspaningslagen ett hot mot demokratin? Ja det är väl klart den är. Det är ett skydd också. Och den aspekten överväger stort.

  Använd skallen nu för helvete. Dethär är ingen lekstuga. Det gäller våra liv.

  Man får faktiskt lov att att hålla två tankar i huvudet samtidigt, och föra argumentationen över flera led.

  Demokratin behöver intelligenta medborgare, som förstår sitt eget bästa. Annars funkar den inte.

  Nu får man hålla huvudet kallt.

  Sverige måste ha en effektiv säkerhets- och underrättelsetjänst.

  Det är en bister nödvändighet.

  Insikt härom gagnar oss alla.

  Finns risker med denna lag? Ja, naturligtvis gör det det! Men de får vi leva med.

  Det handlar INTE bara om terrorism. Det handlar om hot generellt. Visst finns risk att hotbegreppet missbrukas. Det är dock ett mindre hot än hoten själva. Visst kan staten verka hotfull. Men ännu mer behöver vi dess skydd.

  Proportioner och besinning!

  Det gäller inte bara vår integritet. Det gäller våra liv.

  När huset brinner, skall man inte vattna blommorna!

  Låt oss hoppas på ett JA i morgon!

   

  Blogger Catti Ullström skrev... (17 juni, 2008 20:49) : 

  Peter (Kraxpelax) Ingestad:

  Förlåt, men vilket hot är så viktigt att vi ska ge staten OBEGRÄNSADE möjligheter att kontrollera sina medborgare?

  Det skulle förutsätta att staten alltid var god och att det fanns ett tydligt ont och gott, att inget var subjektivt. Och så är det ju inte.

  Sverige har inte ens varit en demokrati i 100 år, vågar vi verkligen slopa meddelar- och källskydd (dvs pressfriheten) och på så vis bädda för maktmissbruk?

  Allvarligt talat jag är sosse och jag ser gärna en stark stat på många sätt, men inte när det inskränker de demokratiska rättigheter som hör varje människa till.

   

  Anonymous Anonym skrev... (17 juni, 2008 22:20) : 

  Det räcker med att läsa Peter Ingestads Kraxpelax-blogg för att inse att han inte är riktigt klok. Han beskyller andra för att sakna argument men klarar själv inte av annat än att stapla ord poå varandra.

  Om HOT generellt ska förebyggas, var går gränsen? Allt teletrafik avlyssnas? Alla brev öppnas? Buggning av privatpersoner i stor skala? Förebyggande husrannsakan utan särskild misstanke om brott? Vilka hot då, förresten?

  Bara att vräka ur sig någonting sådant som "Visst finns risk att hotbegreppet missbrukas. Det är dock ett mindre hot än hoten själva. Visst kan staten verka hotfull. Men ännu mer behöver vi dess skydd" visar ju på samma totala intellektuella och moraliska haveri som t.ex. folkpartiet råkat ut för. Det är inte vi som behöver staten, det är staten som behöver oss medborgare. Det är själva kärnan i begreppet demokrati. Jag säger som i mina hemtrakter "är du dum eller är du från Mjölby".

   

  kommentera