Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, juli 24, 2008

  En krydda i tillvaron

  Den moderate europarlamentarikern Christofer Fjellner gör mig via ett brev uppmärksam på konsekvenserna av importstoppet för brasilianskt nötkött till EU. Fjellner menar att stoppet är orsaken till att köttpriserna generellt gått upp med närmare 40 procent, och för ädlare köttdetaljer ända upp till 70 procent.

  ”De enda vinnarna på denna protektionistiska politik är de irländska bönderna som är EU:s enda nettoexportörer av nötkött”, skriver Christofer Fjellner.

  Det som är riktigt kul med brevet är det Fjellner bifogat: en påse kravmärkt grillkrydda. Biffen får vi dock fixa tillsammans, skriver han.

  Stilpoäng för ett kreativt och roligt sätt att uppmärksamma en angelägen politisk fråga.

  * * *

  PS: Missa inte den utställning av fotografier som Fjellner tagit av Pridefiranden i EU:s medlemsstater – eller i alla fall från de där Prideparaden faktiskt får arrangeras, som visas mellan den 28 juli och 1 augusti på Pride House. Med sina bilder vill han visa vilken fest paraden är men också på vilket hat och motstånd den fortfarande möter från stenkastande huliganer och inskränkta politiker runt om i Europa.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "En krydda i tillvaron"

   

  kommentera