Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, juli 18, 2008

  Liberala hjältar

  I går skrev jag om att FRA-lagen splittrar liberalerna. I dag framstår denna splittring som i det närmaste total.

  För bara några dagar sedan krävde de tre tidigare partiledarna för folkpartiet Ola Ullsten, Bengt Westerberg och Maria Leissner tillsammans med de fyra folkpartistiska riksdagsledamöterna Birgitta Ohlsson, Camilla Lindberg, Cecilia Wikström och Maria Lundqvist-Brömster, på DN debatt att regeringen borde lyssna på folkets kritik, ta ett steg tillbaka och öppna för en förutsättningslös diskussion om FRA. Enligt SVT ansluter sig nu även partikamraterna Agneta Berlinder och Solveig Hellquist till motståndsrörelsen.

  Om inte regeringen självmant ändrar sig planerar ledamöterna att skriva en motion som stoppar lagen. Sex folkpartister är fler än fyra elefanter och räcker för att bilda majoritet tillsammans med oppositionen.

  Detta är förstås mycket glädjande. Självklart kan man undra exakt vad som förändrats sedan riksdagsomröstningen för c:a tre veckor sedan som fått de liberala ledamöterna (med undantag för Camilla Lindberg, som faktiskt röstade nej) att nu ångra sitt beslut. Men chansen att lagen rivs upp tack vare att några folkvalda faktiskt vågar stå upp för integriteten – sin egen och andras – överskuggar för mig eventuella misstankar om kappvänderi. Och trots allt: politiker som vågar stå för att de ändrar sig är värda beröm.

  Samtidigt varnar nu författaren, debattören och ”integritetsombudsmannen” Per Ström för att FRA bara är en del i den långsiktiga marschen in i övervakningssamhället. Sveriges medborgare kan vänta sig långtgående ingrepp i den personliga integriteten, menar Ström, som i SvD listar sju teknikområden som ger Storebror ännu större kontrollmöjligheter över enskildas liv.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Liberala hjältar"

   

  Blogger Mary skrev... (18 juli, 2008 09:29) : 

  I det här läget är man i första hand liberal...

   

  Anonymous Anonym skrev... (18 juli, 2008 13:15) : 

  Det här måste ju skeppare Reinfeldt och hans besättning ta tag i. Man kan ju inte ha en massa folk i regeringsunderlaget, som ena månaden röstar för ett förslag och nästa offentligt tar avstånd.

  Nån j-la ordning får det väl vara på en riksdagsman även om hon kallar sig liberal.

  / karl e

   

  Blogger Lars-Erick Forsgren skrev... (24 juli, 2008 13:39) : 

  En bra karl kan ändra sig. Men tydligen gäller det numera bara kvinnor!
  läs gärna även min blogg: http://lars-ericksblogg.blogspot.com/
  om detta men även andra för liberaler intressanta frågor.

   

  kommentera