Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, augusti 01, 2008

  Bloggens slutgiltiga genombrott?

  Intressanta artiklar i både Aftonbladet och Expressen handlar om att bloggosfären på allvar slagit igenom, och dessutom som stark samhällelig påverkansfaktor.

  I båda tidningarna refereras det till DN-skribenten Lisa Bjurwald famösa groda om att ”Det är inte ofta jag traskar runt i den särskrivade specialklass som är den svenska bloggsörjan, men när jag gör det blir jag alltid lika negativt överraskad”. Den har alla möjligheter att bli lika klassisk som det till Ines Uusman felaktigt tillskrivna citatet om att Internet är en fluga som kanske blåser förbi.

  Brit Stakston och Niclas Strandh skriver i Aftonbladet bland annat att kraften inom bloggosfären är dialogen, samtalen med varandra om frågor som engagerar. ”Att snabbt kunna reagera på värderingar, samhällsströmningar och företeelser och framför allt skära tvärs igenom olika grupperingar inom samhället. Över ålders-, köns- och partipolitiska grupperingar.”

  Stakston och Strandh skriver vidare att det är anmärkningsvärt att en del ännu raljerar över ”bloggosfärens och människors yttrandefrihet istället för att erkänna den styrka, briljans och förmåga att snabbt agera, påverka och fånga upp skeenden”. De menar att det är ett paradigmskifte som sker nu vad gäller att våga ta sitt ansvar i den konversation och dialog som sker runt våra varumärken och de frågor som berör oss – samtidigt som vi måste släppa kontrollen över det ”slipade” och låta alla som berörs vara ambassadörer.

  I Expressen skriver Svend Dahl att de som bloggar om politik riskerar att få en utskällning och bli kallad för mindre vetande av det politiska etablissemanget. Dahl menar att ”De nya elektroniska medierna ger folket möjlighet att sätta agendan för den politiska debatten”, vilket förstås är ”obehagligt för alla som vant sig vid en upphöjd och ohotad position i samhällsdebatten”.

  ”Men”, fortsätter han, ”det är riktigt bra för demokratin. Kanske rentav det bästa sedan den allmänna rösträtten.”

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Bloggens slutgiltiga genombrott?"

   

  Anonymous Anonym skrev... (02 augusti, 2008 18:07) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous Anonym skrev... (03 augusti, 2008 06:14) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous Anonym skrev... (03 augusti, 2008 21:28) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (04 augusti, 2008 17:39) : 

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn.

   

  kommentera