Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, september 18, 2008

  Arbetslöshet och bristande framtidstro

  Framtidstron är nu på sin lägsta nivå sedan 2001, visar en ny mätning från Skop som bland annat redovisades i SVT i går. Även TV4, SvD och Dagens PS har plockat upp nyheten.

  Hela 61,6 procent av de tillfrågade tror att Sveriges ekonomi blir sämre det kommande året. I juni i år var siffran 59,6 procent. Dessvärre har människor skäl att vara oroliga. Bara under de två första veckorna i september har över 5 000 anställda på drygt 200 företag varslats om uppsägning, uppger Rapport. Det kan jämföras med förra året då knappt 3 000 varslades under hela månaden. Varselsiffran kan också jämföras med hur det såg ut i september 2006 – innan alliansregeringen lanserat sin jobbpolitik. Då varslades 2 840 människor, vilket bara det är högt.

  Det tragikomiska är att regeringen dessutom ”döljer” arbetslösheten på precis samma sätt som de i valrörelsen anklagade socialdemokraterna för. De 40 000 som deltar i regeringens jobb- och utvecklingsgaranti och de 10 000 ungdomar som deltagit i regeringens jobbgaranti för ungdomar räknas inte som arbetslösa i SCB:s statistik, trots att de med moderaternas valrörelselogik är det.

  Det framstår allt mer tydligt att bilden av att regeringen har lyckats bra med jobbpolitiken helt enkelt inte är sann. Tvärtom så är det mer relevant att tala om ett misslyckande när det gäller jobben. Läs mer om detta i s-rapporten Halvtid och Sverige ligger under.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Arbetslöshet och bristande framtidstro"

   

  kommentera