Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, september 18, 2008

  Låt liberaler leda FRA-motståndet

  [UPPDATERAD] Efter protestaktionerna mot FRA-lagen häromdagen finns det nu en uppenbar risk att det fortsatta motståndet rinner ut i sanden. I synnerhet om det här är sant.

  Enligt uppgift utlovade i tisdags de sex folkpartister som tidigare sagt sig tänkt agera för att riva upp lagen, att de fortfarande står fast vid sina utfästelser. En av de klokaste rösterna i FRA-debatten – SvD:s Sanna Rayman – skriver i dag både på ledarsidan och ledarsidans blogg att det upplägg som troligtvis skulle ge bäst utdelning vore om de upproriska folkpartisterna skrev en motion om att riva upp lagen och tillsätta en parlamentarisk utredning – och att oppositionen hängde på.

  ”Det skulle kunna locka fram fler FRA-kritiker inom Alliansen ur skuggorna”, skriver Rayman, och tillägger helt korrekt att chansen att dessa skulle haka på ett Sahlinskt uppror är betydligt mindre.

  * * *

  Kolla för övrigt gärna in denna engelskspråkiga dokumentär om FRA där bland andra Mark Klamberg medverkar som intervjuobjekt:  PS: Har nu justerat det inbäddade filmklippet. Det har sagts mig att den tidigare storleken fuckade upp en del webbläsare. Sorry.

  Andra skriver intressant om , .


  Kommentarer om "Låt liberaler leda FRA-motståndet"

   

  Blogger Erik Laakso skrev... (18 september, 2008 14:12) : 

  Du, och Sanna, har helt rätt Jonas. Hur får vi fram budskapet till våra taktiker i partitoppen? Risken är att alla vill bli hjältar och den ende som vinner på det är Reinfeldt.

   

  Blogger Sanna Rayman skrev... (18 september, 2008 20:19) : 

  En av de klokaste. Why goodness gracious, you're far too kind Mr Morian! :-)
  Men jo. Jag tror jag tänker rätt i det här, tack för medhåll!

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (18 september, 2008 20:54) : 

  Erik, bra fråga. Det blir väl till att mejla våra folkvalda. För det är väl de som bestämmer, eller hur det nu var...

  Sanna, beröm delas bara ut när det är välförtjänt :-)

   

  Blogger Calle Fridén skrev... (18 september, 2008 21:16) : 

  De kommer icke att rucka båten ett smack. Inte med mindre än att de hotar att rösta åt andra hållet. Och det kommer de inte att göra. De kommer att lydigt fortsätta vara borgare, för det är huvudsaken
  Sen kommer de att applådera varje liten smula som faller av det Tolgforska bordet, och förklara att det var DEN smulan saken handlade om.
  I regeringen är detta numer en icke-fråga, som i och för sig kommer att hållas vid liv av reportrar och bloggar, men man räknar iskallt med att det ska blåsa över, att det finns ett övrigt tyst stöd hos borgerligheten - aka jag har ju inget att dölja i varje fall - och sen kan man ju alltid hoppas på lite fler konflikter som rättfärdigar lagen.
  I de borgerliga kretsar jag träffar, på kommunnivå, diskuterar man inte FRA, eller dess konsekvenser. Jag har inte heller hört särskilt mycket ojande bland allmänheten i övrigt.
  Men inte kommer de att kunna vända skutan. Inte med mindre än att de röstar mot sin regering, och det kommer de inte att göra.

  Det är därför vi INTE ska låta de bleksiktiga liberalerna leda den här debatten. De kommer inte att göra något åt saken.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (19 september, 2008 06:52) : 

  Calle, vad gäller det borgerliga motståndet mot FRA-lagen - se här och här.

   

  kommentera