Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, oktober 23, 2008

  Den som kastar första stenen...

  Lotta Gröning är debattredaktör för Sveriges största tidning, krönikör och författare. Hon är en maktperson som tål granskning.

  Ändå beskriver Gröning den kritik hon fått från rätt många håll för sin bok om Mona Sahlin som att bli ”nedsvärtad”. Hon skriver att ”spottloskorna viner” och citerar ett antal blogginlägg för att visa ”hur ett parti går tillväga när de ska mobba ut och svärta ner en människa”.

  Att det sätt som Lotta Gröning själv uttryckt sig om Mona Sahlin, såväl på bloggen som i den aktuella boken, på något sätt skulle vara förklaringen till att hon nu bemöts med hårda ord verkar inte föresväva henne.

  Med det sagt så försvarar jag självklart inte en del riktigt grova och kränkande saker som skrivits om Gröning de senaste dagarna. På sin egen blogg återger hon en del av det som skrivits, och länkar bland annat till ett av mina inlägg – där jag i huvudsak citerat vad Gröning skrivit om Sahlin.

  De inledande två meningarna i detta inlägg är för övrigt en parafras på Lotta Grönings egna ord.

  Jag försvarar alltså inte svartmålning och mobbning. Däremot menar jag att en person som själv använder sig av hårda ord, dåligt underbyggda påståenden och lösa tyckanden i sin blogg och i en bok med anspråk på att vara ett porträtt över Mona Sahlins politiska liv, får vara beredd på att bemötas med samma mynt.

  Som Stig-Björn Ljunggren konstaterar så framgår det inte ens om Lotta Gröning har en tydlig tes. Gröning säger sig vilja Mona Sahlin väl ”samtidigt som hennes bok dryper av föraktfulla kommentarer”, skriver Ljunggren.

  Men även detta är väl ett uttryck för av det socialdemokratiska partiet beställd svartmålning, antar jag.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Den som kastar första stenen..."

   

  Anonymous Anonym skrev... (24 oktober, 2008 13:44) : 

  Suck, själv hemfaller Gröning till att tala om "SAPO" om oss kritiker av hennes bok och benämna Eric Sundström som den där ungtuppen. Tidigare valde hon inte ens att nämna Sundströms namn utan talade om "AIP-bossen". (Källa: Lotta Grönings blogg, Slaskdebatten, 081021)

  Sedan kan man ju ifrågasätta det intellektuella i att tala om Sundström som om den inte har "en egen åsikt om någonting och är en lagom person att skicka ut som torped" (Källa: Lotta Grönings blogg, SAPO -åsiktpoliserna inom S, 081022) och likställa alla kommentarer från bloggsfären , och sedan tala "sossemobbningen" och "SAPO - åsiktpoliserna". Sedan skulle vara intressant att få veta vad det är som Grönings ser som så hemskt att hon skulle kunna "stämma författarna för förtal."

  Dålig stil att tex. inte beröra Magnus Ljungkvists artikel på Newsmill.

  Nej, sakpolitiskt tycker nog Lotta Gröning och jag nog lika på många områden (som friskolor, sjukvård, avregleringar mm.) men någon skärp politisk kommentator har hon aldrig varit. Det kunde jag konstatera den gången hon debatterade mot Maria Abrahamsson för några år sedan kring bostadspolitiken. När Abrahamsson talade om sakfrågan flummade Gröning ut i något irrelevant resonemang.

   

  kommentera