Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, oktober 22, 2008

  Alternativen allt mer tydliga

  Efter partiledarmötet i Varberg börjar nu Alliansen formera sig på nytt inför valet 2010. Någon ny plattform blev det inte. I stället ska de borgerliga fördjupa sitt samarbete med nya arbetsgrupper, en gemensam webbplats och en egen tidning. Vad gäller det politiska innehållet så var det var det enda konkreta besked som lämnades att man vill fortsätta att sänka skatterna.

  SvD:s Göran Eriksson beskriver mottot för Alliansens planer för framtiden som ”Lite mer av allt”, och påminner om att gemensamma turnéer med partiledarna och en nysatsning på internet gjordes redan inför förra valrörelsen.

  Det kommer också att dröja innan något valprogram för Alliansens blir klart. Arbetsgrupperna ska inte starta förrän mot slutet av nästa sommar.

  Inom oppositionen så förefaller däremot läget klarna. I förrgår träffades Mona Sahlin och Lars Ohly, och i går satt hon i möte med Maria Wetterstrand och Peter Eriksson. Överenskommelsen blev att de ekonomisk-politiska talespersonerna Thomas Östros (s) och Mikaela Waltersson (mp) tillsammans med Ulla Andersson (v) ska göra ”ett allvarligt försök att klargöra” var vänsterpartiet nu står i synen på de budgetregler som infördes efter den förra ekonomiska krisen på 1990-talet.

  För Dagens Nyheter uppger Mona Sahlin att samtalet med Lars Ohly var konstruktivare än det varit tidigare och att det därför är värt att pröva om man nu kan komma vidare i samarbetet.

  Medan dessa samtal pågår fortsätter socialdemokraterna och miljöpartiet att fördjupa samarbetet. Inom kort tillsätts fem arbetsgrupper med uppgift att forma en gemensam politik inför valet 2010. På partistyrelsens möte i mitten av november ska s ta ställning till vilka ämnen som ska tas upp, men redan nu pekar Peter Eriksson ut klimat och energi samt jobb och företagande som centrala politikområden för mp.

  DN:s ledarsida konstaterar att för regeringen väntar dess stora kraftprov: förmår den att styra landet, behålla den ekonomiska balansen, använda kända arbetsmarknadsinsatser och övertyga väljarna om sin duglighet? Själv är jag skeptisk. Alliansens track record hittills tyder inte på att man är mogen uppgiften. Sverige behöver en rödgrön förändring.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Alternativen allt mer tydliga"

   

  Blogger Mary skrev... (22 oktober, 2008 08:52) : 

  inte mogen uppgiften ;-)

  Jag är övertygad om att man under denna period fått en viss vana. Socialdemokraterna däremot har en helt ny ledare i Mona Sahlin. Må var aatt hon är gammal i gården, men det är först nu hon är partiledare.

   

  Blogger roberth skrev... (22 oktober, 2008 11:17) : 

  Klarna? Kallar min intern pajkastning och osämja för det så. Mp är ett hot mot Sverige med sina krav kommer det gå åt skogen i korthet.

   

  Anonymous Anonym skrev... (29 oktober, 2008 15:23) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (29 oktober, 2008 15:28) : 

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn.

   

  kommentera