Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, oktober 30, 2008

  Fler kvinnor på EU-topposter!

  Alltid skarpa Zaida Catalán gör mig uppmärksam på att Margot Wallström nu engagerar sig för att få fler kvinnor på toppositioner inom EU-samarbetet.

  Efter valet till Europaparlamentet i juni 2009 utses en ny talman och i november 2009 tillsätts en ny kommissionsordförande. Om Lissabonfördraget går igenom tillkommer två helt nya uppdrag: en permanent ordförande i Europeiska rådet samt en ”utrikesminister” som ska representera EU gentemot omvärlden. Hittills har inte ett enda kvinnligt namn nämnts i spekulationerna om vilka som ska få dessa uppdrag.

  Av Europaparlamentets 785 ledamöter är för närvarande 30 procent kvinnor. Den svenska gruppen har den högsta andelen kvinnor - 58 procent - medan grupperna från Cypern och Malta inte innehåller några kvinnor alls. I EU-kommissionen ser det något bättre ut; av de 27 kommissionärerna är i dag 10 kvinnor och 17 män.

  I Sverige toppar socialdemokraterna valsedeln till parlamentet med avgående partisekreterare Marita Ulvskog och i folkpartiet kandiderar både tidigare partiledaren Maria Leissner och fp:s kanske främsta EU-kämpe Marit Paulsen. Och Zaida själv hoppas få ta plats i Bryssel för mp:s räkning.

  Skriv på denna petition om ni vill se minst en kvinna i ledningen för EU!

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Fler kvinnor på EU-topposter!"

   

  kommentera