Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, oktober 29, 2008

  Inga trovärdiga radikaler

  Expressen skriver att fyra borgerliga riksdagsledamöter kan driva igenom lagen om könsneutrala äktenskap – utan att blanda in regeringen. Om Reinfeldt skulle kompromissa med Hägglund sägs kristdemokraterna ändå kunna bli överkörda i riksdagen. Åtminstone i teorin.

  I praktiken känns detta scenario dock inte så troligt.

  För det första säger sig de ledamöter tidningen pratat med att de inte kommer att rösta på oppositionens motion. I stället vill de lösa frågan ”på eget initiativ”.

  För det andra heter två av de ”radikala” riksdagsledamöterna Fredrick Federley och Birgitta Ohlsson. Och deras agerande i FRA-frågan inger inte direkt förtroende om att de på allvar skulle våga gå emot sina riksdagsgrupper i ett skarpt läge.

  * * *

  Relaterat till detta så har den kristna tidningen Dagen uppmärksammat hur frågan om könsneutrala äktenskap blivit ett politiskt ”chicken race” ändå upp på partiledarnivå. I en av tidningens bloggar tipsas det även om ett av mina tidigare inlägg om detta.

  * * *

  Något mindre relaterat till detta så skriver Aftonbladet i dag om den kommande utställningen Rainbow Animals på Naturhistoriska riksmuseet, som hoppas kunna lyfta blicken för djurlivets mer toleranta inställning till samkönade relationer. Och hur kan man illustrera detta bättre än så här:  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Inga trovärdiga radikaler"

   

  Anonymous Toni Lappalainen skrev... (29 oktober, 2008 13:16) : 

  Jag blir inte klok på den här debatten. Det har slutat handla om den mänskliga aspekten och övergått någon udda typ av röstningsförfarande. Ta det tillbaka till ruta ett nu, varför skulle inte alla människor ha samma rättigheter? Utgå från det, skapa debatt om det. Det är inte särskilt svårt att urskilja det vettiga från det helt upp -och nervända

   

  Anonymous Olof Morian skrev... (29 oktober, 2008 13:29) : 

  Icke att förglömma, Ricky Gervais diskuterar homosexuella djur:
  http://www.youtube.com/watch?v=OIcrCZQkSlg

   

  Anonymous Lars Flemström skrev... (29 oktober, 2008 15:28) : 

  Kd:s krumbukter analyseras även här: http://larsflemstroms.blogg.se/2008/october/oord-i-samkonade-aktenskapsdebatten.html

   

  Blogger Anders skrev... (30 oktober, 2008 13:58) : 

  Däremot Jonas - på vilket sätt menar du att djurlivets toleranta inställning till samkönade relationer visas av den videon...???

  Jag kan inte spåra mycket av relaterad tolerans i den videon, du får gärna upplysa om hur den gör det och vad i videon som visar det!

  Mvh
  Anders

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (30 oktober, 2008 16:03) : 

  Anders, videon var humoristiskt menad. Humor är uppenbarligen inte min starka sida. Det verkar alltid bli missförstånd när jag försöker mig på det här på bloggen...

   

  kommentera