Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, mars 17, 2009

  Avhoppens tid

  Det är inte, som jag skrev i förra veckan, bara säsongsavslutning för Rakt på med K-G Bergström i kväll. Faktum är att det är det sista programmet i serien.

  Bergström kommer att börja trappa ner från sitt mångåriga arbete på SVT. Fram till pensionen nästa sommar kommer han dock fortsätta att figurera som politisk kommentator i Godmorgon Sverige var tredje vecka.

  Programserien avslutar starkt i kväll kl. 20 med en politisk duell mellan statsminister Fredrik Reinfeldt och oppositionsledare Mona Sahlin, där man bland annat kommer att diskutera den ekonomiska krisen.

  K-G Bergström är inte den ende veteranen i medievärlden som nu tar farväl. Nyligen meddelades att Mats Bergstrand, chef för DN debatt, lämnar tidningen efter tjugo år. Han har onekligen gjort stora insatser för Dagens Nyheter, genom att omvandla debattsidan till en nyhetsledande utspelsplats för politiker, näringslivstoppar, statsvetenskapare och andra forskare. Han ligger också bakom ofoget att konsekvent skriva rubriker inom citationstecken, trots att de ord som återges som citat i stort sett aldrig går att finna i själva artiklarna.

  Men man ska sluta när man ligger på topp, heter det ju, och på senare tid verkar den gode Bergstrand ha tappat lite av sin känsliga nyhetsnäsa. Allt mer sällan toppar numera morgonekot sina sändningar med dagens DN-debattartikel – och i dag publiceras pinsamt nog exakt samma en något nedkortad version av den debattartikel av Alexander Chamberland, som lämnar miljöpartiets ungdomsförbund Grön ungdom för Feministiskt initiativ, som Aftonbladet publicerade för över en vecka sedan.

  En annan avhoppare som väckt lite uppmärksamhet är kristdemokraten Nina Ekelund som i SR:s Studio Ett på måndagseftermiddagen gav beskedet att hon lämnar sitt uppdrag i partiets styrelse.

  Ekelund menade att partiet är ”alldeles för otydligt” och hade önskat att partiet hade varit ett tydligare mittenparti. ”Ingen är nöjd eftersom vi är otydliga på alla områden”, uppgav hon, och menade att det var en viktig orsak till att kristdemokraterna i den senaste Sifomätningen åter hamnade under fyraprocentsspärren.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Avhoppens tid"

   

  Blogger Bengt Nilsson, sosse skrev... (17 mars, 2009 09:23) : 

  Jag förstår att det är en valupptakt inför det mycket spännande EU-parlamentsvalet som alla ser fram emot om drygt två månader. Skall bli mycket intressant att se vad de har för åsikter om vilka frågor som skall avhandlas i parlamentet under den demokratiska organistaionen EU:s hägn.
  Eller???

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (17 mars, 2009 09:54) : 

  Bengt, håll dig till ämnet.

   

  kommentera