Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, april 21, 2009

  Socialdemokraterna öppnar dörren, på glänt

  Jag skrev i går om de nya webbsatsningarna Mitt S och NetRoots. Det har kommit fler reaktioner kring detta.

  I en TT-notis talas det om att socialdemokraterna hämtat inspirationen från den valkampanj som Barack Obama så framgångsrik drev med hjälp av, bland annat, ”internet och de nya sociala medierna som Facebook”.

  En stor skillnad mellan Obamas kampanjverktyg på nätet och de nya s-satsningarna är dock att den förra inte ställde krav på registrering. Det första man nu möts av om man går in på socialdemokraternas webbplats är en uppmaning att meddela partiet sitt namn, e-postadress och postnummer. ”Kollektiv registrering för att få fram mer information”, undrade Johanna Nylander på Twitter.

  Aftonbladets Åsa Petersen tycker att ”portaler som Mitt S en utmärkt lösning”, men påminner om innehållet: ”Människor engagerar sig bara om själva politiken känns angelägen”. Hon menar att socialdemokraterna ”måste lyckas berätta hur samhället borde förändras för att kunna rekrytera nya aktivister”.

  S-bloggaren Linus Samuelsson har synpunkter på det formulär man måste fylla i för att registrera sig som bloggare på NetRoots. Han tycker att det är ”misstänkliggörande” att intyga att man huvudsakligen skriver om politik, har politiska värderingar som är företrädesvis progressiva, samt uppdaterar sin blogg regelbundet. Själv har jag viss förståelse för att socialdemokraterna förbehåller sig rätten att ”acceptera och refusera alla ansökningar” samt inte känner sig tvingade att ge ”dig som inte sympatiserar med oss vår mikrofon (ni vet själva vilka ni är)”.

  Bloggtidningens första intryck av NetRoots är att ”det är mycket snyggt, rent och effektivt”. Även Kristian Krassman verkar nöjd.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Socialdemokraterna öppnar dörren, på glänt"

   

  Blogger Bengt Nilsson, sosse skrev... (21 april, 2009 08:35) : 

  Det börjar bli för mycket av digitaliserade politikersossar på nätet!
  Kom ut och möt väljarna på gator, torg och arbetsplatser istället. Det är två val inom 15 månader!
  Så tiden är knapp!
  Men det är klart! Dessa sossepolitiker har ju inget nytt att framföra då väljarna säkert inte är intresserade av höra en småjämkad högerpolitik framföras.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (21 april, 2009 09:10) : 

  Det är nästan komiskt att se med vilken automatik kommentarer i stil med ovanstående som dyker upp varje gång jag eller någon annan skriver om politiskt kampanjarbete på nätet. Jag vet inte hur många gånger jag svarat att det inte handlar om "i stället" eller "antingen eller" - politiskt kampanjarbete måste självklart ske på alla de arenor där människor finns. Ja, Bengt, socialdemokraterna ska självklart kampanja på gator, torg och arbetsplatser. Men också på bloggar, mikrobloggar, Facebook och webbaserade diskussionsforum.

   

  Blogger Bengt Nilsson, sosse skrev... (21 april, 2009 11:46) : 

  Ja det måste bli en intressant diskussion! Den där på microbloggen!

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (21 april, 2009 12:20) : 

  Allt kampanjarbete handlar inte om diskussion. Ibland handlar det om att föra ut budskap, och för sådant kan flygblad, affischer, annonser och mikroblogginlägg funka utmärkt.

   

  Anonymous Peter Johansson skrev... (22 april, 2009 09:52) : 

  Politiskt kampanjarbete handlar om att möta folk där de finns.

  Vissa möter vi på torget, andra på jobbet. Numera möter vi många på nätet.

  Det finns ingen motsättning.

   

  Blogger Linus skrev... (04 maj, 2009 23:26) : 

  Om jag ska utveckla det hela lite (något sent, men ändå). Självklart har inte partiet någon skyldighet att låta vem som helst delta i deras bloggtjänst. Men hela konceptet känns lite märkligt.

  Det känns lite konservativt att säga, men om det redan finns en portal för s-bloggar (no pun intended) - varför ska partiet plöja ned pengar i ytterligare än? Med högre trösklar dessutom.

   

  kommentera