Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, april 30, 2010

  Ungdomslöftet på väg att svikas

  I höstas ställde sig den socialdemokratiska partikongressen bakom en motion från SSU om att 25 procent av partiets valda politiker skulle vara yngre än 35 år.

  Svenska Dagbladet har nu gått igenom riksdagslistorna och konstaterar att om det vore val i dag (baserat på den senaste Sifomätningen) så skulle bara 13 socialdemokratiska riksdagsledamöter vara yngre än 35 år. Det är en av tio i riksdagsgruppen.

  Samtidigt verkar inga socialdemokrater över 70 se ut att få ta plats i riksdagen. I stället är det fyrtio- och femtiotalisterna som dominerar partiets riksdagslistor. Och de vallokomotiv som partiet presenterade i förra veckan förändrar inte bilden. De nio toppolitiker som nu ska turnera land och rike runt har en medelålder på 48,5 år, med Leif Pagrotsky, 58, som äldste representant och Ibrahim Baylan, 38, som yngste. Inget ont om Baylan, men jag är själv 38 och känner mig inte direkt som någon ungdomsrepresentant.

  Som SvD:s Göran Eriksson konstaterar så är det svårt att betrakta sammansättningen som något annat än att socialdemokraterna "har ett skriande behov av att markera regeringserfarenhet".


  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Ungdomslöftet på väg att svikas"

   

  Anonymous Anonym skrev... (30 april, 2010 10:16) : 

  "..än att socialdemokraterna "har ett skriande behov av att markera regeringserfarenhet".


  Det är antagligen den rödgröna alliansen som känner det behovet. Men ingen från de två samarbetspartierna har ju suttit i en regering så då blir det S som får leverera den varan men då måste man också plocka in dom regeringserfarna och inte SSU:arna. Om det fanns regeringserfarenhet i samarbetspartierna skulle antagligen S tagit med en del yngre förmågor.

  Lars-Olov

   

  kommentera