Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, april 15, 2005

  Mediedrev - eller opinionsjournalistik?

  På måndag har Publicistklubben årsmöte, och i anslutning till det frågas Ardalan Shekarabi ut om hur han upplevt skriverierna om hans SSU-ordförandekampanj, uppblåsta medlemssiffror och annat under vintern och våren. Därefter blir det paneldiskussion med bl a Maria Abrahamsson (ledarskribent, SvD), Lena Askling (ledarskribent, Aftonbladet), Henrik Brors (chef för DN:s politikredaktion) och Eric Sundström (ordförande, S-studenter) om huruvida det pågår ett mediedrev mot socialdemokratin, som Marita Ulvskog tycks mena, eller inte.

  Själv har jag varit ganska skeptisk till sådana påståenden. Det är självklart att ett regeringsparti ska granskas hårt, och har man suttit vid makten så länge som socialdemokratin så är det inte konstigt att det på sina håll finns saker att granska extra noga. Men när jag hörde Mats Knutson kommentera vårbudgeten i SVT:s Aktuellt så var det påtagligt vilken kritisk ton som präglade nyhetsrapporteringen och analyserna.

  I Socialdemokratiska pressföreningen diskuterar vi för närvarande att ha ett möte om opinionsjournalistik med inbjudna gäster - inte ledarskribenter - för att diskutera de politiska analyser som blivit allt vanligare på nyhetsplats i svenska medier. Det lär bli ett spännande möte.