Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, april 25, 2005

  Sponsrad feminism

  Jag läser i Dagens Media att Feministiskt initiativ, Fi, jagar sponsorer för att kunna driva en valkampanj. Man betonar dock att man vill ha sponsorer "som inte ställer motkrav" och på så sätt inverkar på deras politik. Det här känns som en intressant öppning för företag med ett och annat att skämmas för i historien att kunna köpa sig lite feminstisk trovärdighet (?) genom sponsring. Eller kanske inte.


  Kommentarer om "Sponsrad feminism"

   

  Blogger AndersML skrev... (25 april, 2005 21:36) : 

  Fältet fritt för Slitz, Café och dylika tidningar (enligt principen all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet)?

  Borde inte en sådan oblyg fråga om pengar kunna skada Fi på medellång sikt? Hade de varit ett folkligt garageparti, skulle det nog varit en styrka (ungefär som det var en styrka för nej-sidan att ja-sidan hade så mycket pengar i euro-valet). Men nu? Med Schyman på riksdagslön och Rosenberg och Brattström på universitet?

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (25 april, 2005 22:04) : 

  Nja, till Fi:s försvar så tror jag nog att de kommer vara väldigt försiktiga med vilka de släpper in som sponsorer. Och rätt få företag lär nog vilja sätta sitt varumärke på spel genom att ekonomiskt stötta en grupp som ännu saknar såväl ordentlig ledning och partiprogram som klart uttalade ambitioner att ens kandidera i riksdagsvalet. Jag tror att de skulle ha mer att vinna på en bolagsform där de sålde andelar.

   

  Blogger AndersML skrev... (26 april, 2005 11:51) : 

  Det kan du ha rätt i. Mer åt Dean-hållet, alltså.

  Jag menade f ö inte att Fi skulle låta sig bli sponsrade - jag menar bara att tidningarna kan göra ett försök som är lagom allvarligt för att det ska bli ett antal spaltmm sponsringschock.

   

  Sponsrad feminism'">kommentera