Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, augusti 11, 2005

  Vem fan är Folke?

  [UPPDATERAD]
  Folke gillar obygden Är det fler än jag som sett mystiska klisterlappar på stuprör och trafikskyltar runt om i Stockholm city? Klisterlappar med märkliga budskap om Folke: "Folke är hungrig", "Folke vill sova" och min senaste favorit "Folke e som folk e mest". Jag kommer att tänka på det politiska/konstnärliga projektet "Benny" i mitten/slutet av 80-talet där några gatukonstnärer klottrade ett seriefigursliknande ansikte med toppluva lite överallt i stan, tillsammans med budskap i stil med "Benny vill ha frihet", "Benny vill ha bostad" och "Benny fattar". Är det samma gäng som är på gång igen, i lite mindre skala?

  Klistermärket på bilden ovan hittade jag i morse på en trafikskylt vid Tunnelgatan. Jag lade också märke till några liknande, fast på engelska, om en Marta som tydligen inte jobbar för CIA. "Curiouser and curiouser", som det sägs i Alice i Underlandet.


  Kommentarer om "Vem fan är Folke?"

   

  Blogger Hanneke skrev... (10 augusti, 2005 10:40) : 

  Hm, det behöver inte vara ideelt. I Nederländerna hade vi en stor reklamkapagn av en ny mobil telefon provider som kallades för Ben: 'Ik ben Ben' (Jag är Ben). Men...mobiler kan ju inte vara hungrig. Att googla Folke hjälper inte heller? Jag ser frammot till svaret!

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (10 augusti, 2005 10:45) : 

  Jo, det slog mig också att det kunde vara någon slags reklamkampanj. Men det känns lite för amatörmässigt och obegripligt för det. Lutar nog mer åt att det är någon slags politiskt/konstnärligt projekt. Jag testade också att googla, utan framgång. Fler teorier?

   

  Blogger Marta Axner skrev... (10 augusti, 2005 23:24) : 

  Har inte sett klisterlapparna, men det skulle kunna vara guerilla marketing, alltså reklam som ska se ut som den kommer "underifrån", sprids via informella kanaler och inte alls framstår som reklam. Inte så jättevanligt i sverige (än) men väldigt hett i europa. fast kan ju lika gärna vara konst eller protest av något slag...

   

  Anonymous Anonym skrev... (10 augusti, 2005 23:35) : 

  Ernesta Guerra?

   

  Vem fan är Folke?'">kommentera