Urban Lindstedt skriver på sin Sblogg under rubriken "Dinosariepolitik" om hur i går landstingslistorna antogs av socialdemokraterna i Stockholm (Stockholms arbetarkommun). Urban skriver att på listorna dominerar helt representanter i åldrarna 40 till 69 år, men även några 70-åringar slinker med. "Därför blev jag närmast chockad när två äldre herrar äntrade talarstolen för att tala sig varma för fler äldre på listorna", skriver Urban Lindstedt som uppmanar alla oavsett parti eller ålder, som inte vill att politiken ska stelna i valet kryssar upp folk i åldrarna 18-39 år. |
Kommentarer om "Kryssa för föryngring"
Ja så är det tyvärr över lag i partiet nu, yngre orkar inte och det ligger någon form av äldrehegmoni över partiet som en blöt filt
Nej, 70-åringar, va hemskt! Har ni inte kvar ättestuporna i Sverige? ;-)
För tydlighets skull: uppmaningen att kryssa yngre kandidater kommer från Urban Lindstedt, inte mig. Jag själv, som bor i Stockholm, känner mig minst sagt kluven till flera av de unga kandidaterna på Stockholms arbetarekommuns antagna kommunalvalslista.
Är det inte så här, vi har det Socialdemokratiska partiet och sen har vi stockhlms arbetarekommun??
Maken till svågerpolitikisk, ämbetsmannainflytandeopåverkad, regeringskanlibemannad arbetarekommun får man leta efter.
När man sen är så storhuvad så att man tar en öppen konflikt mot sitt finansborgarrpd för att hon just försöker göra upp med svågerpolitiken så bevisar det väl allt.
...påverkad ska det vara givetvis, ursäkta min stavning
Det mest ironiska är att GP Himself på kongressen påpekade att vi nu ska satsa på äldre på våra listor.
Jippi!! Nu ska vi höja medelåldern bland s-förtroendevalda! Från 60 till 70. Typ.
Man blir ju lätt bitter.
/Ung
Det ligger i sakens natur att åldersfördelningen ser ut som den gör. 20-30-åringarna har för lite erfarenhet, 30-40-åringarna har fullt upp med familjeliv, därför blir det en majoritet medelålders och äldre som står på listorna. Inget stort problem enligt min mening.
/Jens
Jens: Långt ifrån alla 20-30-åringar "har för lite erfarenhet" för att kunna göra bra insatser som folkvalda, och inte alla 30-40-åringar "har fullt upp med familjeliv". Förklaringen håller inte.
Till Maryam: Jag fastnade på Urban Lindstedts text som jag uppfattade som omogen och aggressiv och som jag, tydligen felaktigt, trodde att Jonas Morian citerade med gillande. Jag tyckte den var värd en ironisk släng - dessutom är det ju helt kontraproduktivt att uttrycka sig på det sätt som UL gör. I sakfrågan vågar jag inte ha någon bestämd åsikt eftersom jag inte känner till kandidaterna. Dessutom var det fel av mig att lägga sig i vad som tydligen är en intern diskussion.
Om jag fattat det rätt har ni ju i och för sig en fin spridning i "Solna AK" - hoppas att ni gått på individuella kvalifikationer och att det mest slumpat sig så.
Med mycket vänliga hälsningar från Wien.
Jag har samma erfarenhet som Maryam - inga äldre som är nominerade. Ute på möten med s-pensionärer kan vi få höra att det minsann inte finns äldre, att deras frågor inte kommer upp på dagordningen. Sedan vid nomineringstid kommer då s-pensionärerna in med nomineringar... Nope!
Jens: 20-30 åringar har mängder med erfarenhet - men kanske inte samma erfarenheter som 60 åringar. Men bäst blir det väl om vi blandar olika erfarenheter.
När det gäller min egen ålderskategori - 30-40 åringar - så kan vi inte bara skylla på familjeliv mm. Även partiets sätt att hantera möteskultur, organisation och annat måste kunna anpassa sig.
Vid ett möte sa någon om en ganska opolitisk person (=ej politiskt aktiv i 100 år) att den kan ha svårt att anpassa sig till rådande kultur och organisation. Men hallå! Då får kanske kulturen och organisationen anpassas till individerna!!!
In med fräscha 20 åringar som verkligen kommer ihåg hur det var (är) att vara ung. Det är en nog så viktig erfarenhet. In med 80åringar som vet hur det är att vara gammal... osv! och fram för 60-talister (ironi!)
Nathalie fäller som alltid de klokaste och mest klockrena kommentarerna. Tack!