Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, februari 27, 2007

  En uppdatering

  Hemma igen i ett snöigt Stockholm efter några toppendagar i Berlin, verkar det mesta sig likt – medan annat alldeles tokigt. Att läsa igenom sina RSS-bevakningar efter några dagars frånvaro gör det stundtals svårt att skilja de ”verkliga” nyheterna från rena fantastinyheter.

  Det känns lite som när Bono i U2:s liveversion av Bullet the Blue Sky från albumet Rattle and Hum konstaterar att ”I can’t tell the difference between ABC News and the Hill Street Blues”.

  I min frånvaro så har DN:s Karin Rebas skrivit om webbtjänsten Twingly och hur ”bloggosfären bidrar till att förbättra de traditionella medierna”. Samtidigt skriver Rebas att ”den varierande kvaliteten i bloggvärlden gör det också besvärligt att sålla bland informationen”, samt ställer de relevanta frågorna om vilka källor man kan lita på och vilka bloggar som är värda läsarnas tid och uppmärksamhet. Hon undviker dock att beröra den rimliga invändningen att detta även gäller de etablerade medierna.

  Vidare tycks det stormat vidare omkring utrikesminister Carl Bildt, och nu förefaller hans blogg ha hamnat i måltavlan för såväl kritik som beröm.

  En del saker har jag missat när jag var borta, som exempelvis radioprogrammet Medierna – som i lördags handlade om hur EU-kommissionen ställer sig till det svenska presstödet; om vi får ge våra tidningar presstöd för att hålla dem vid liv. Enligt professor Karl-Erik Gustafsson, som på regeringens uppdrag utrett det svenska presstödet, är 15 tidningar hotade om stödet försvinner – nämligen andratidningarna. Andra beräkningar tyder på att tidningsdöden skulle kunna bli dramatiskt större.

  På något sätt känns det ändå skönt att komma hem igen, trots snöslask och mer eller mindre bisarra inslag i samhällsdebatten. Jag menar, vad har de egentligen utomlands som inte vi har här i Sverige? Uppenbarligen inte de konstskatter de påstått sig ha i varje fall. Åtminstone inte om man ska tro det Aftonbladet skriver om en pizzeriaägare i Karlskrona – som säger sig vara den rättmätiga ägaren av konstskatter av bland andra Jean Honoré Fragonard och Leonardo da Vinci. Jag hoppas verkligen att det nya museet – Leonardo Da Vinci Ideale – som man nu planerar att bygga i den 150 år gamla vattenborgen vid Stortorget i Karlskrona, blir verklighet. Då slipper man ju resa till Louvren i Paris och Eremitaget i S:t Petersburg för att se på simpla kopior.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "En uppdatering"

   

  kommentera