Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

    Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

    www.flickr.com
    This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

    torsdag, februari 21, 2008

    Bra där, Carin Jämtin!

    Jag var länge lite skeptisk till att Carin Jämtin fick ta över som ansvarig för socialdemokraterna i Stockholms stadshus efter valet. I mina ögon hade Annika Billström gjort ett bra jobb, och avpoleteringen av henne sköttes verkligen inte snyggt.

    Och det dröjde också länge innan Jämtin fann sig tillrätta i den progressiva roll när det gäller Stockholms utveckling, som inte minst Annika Billström gått i spetsen för.

    Men med debattartikeln i Dagens Nyheter häromdagen så visar Carin Jämtin att hon förmår att kombinera en utvecklingsvänlig syn på Stockholmsregionen med socialdemokratiska värderingar. Tyvärr har detta varit mer sällsynt inom socialdemokratin än vad man skulle våga hoppas.

    Jag ska inte ge mig på att referera artikeln. Läs den hellre själv. Och kolla också in den rapport som socialdemokraterna i Stockholm har tagit fram, och som artikeln är baserad på.

    Jämtins utspel har för övrigt också fått uppmuntrande ord även från nätverket Yimby, som samlar Stockholmsutvecklingsvänliga krafter oavsett eventuell partifärg.

    Andra skriver intressant om , , , .


    Kommentarer om "Bra där, Carin Jämtin!"

     

    Blogger Peter Karlberg Blogger skrev... (21 februari, 2008 08:10) : 

    I generella termer är hennes artikel bra men tittar man närmare tvingas man konstatera at hon trots regeringserfarenhet, trots ordförandeskap i en av rådslagsgrupperna har ett mycket begränsat perspektiv. Ingenting söder om Stadshuset nämns i artikeln och Stockholms konkurrenskraft om t.ex huvudkontor begränsas till mark som ligger i Stockholms stad, konkurrenskraft när det gäller förskning saknar omnämnande av läkemedelsrelaterat och fordonssektorn trots att flera av de riktigt stora exporterande företagen ligger söder om Stockholms stad - i Södertälje om du inte visste det:-)

    Om deta skrev jag igår.

     

    Anonymous Anonym skrev... (24 februari, 2008 02:43) : 

    Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

     

    kommentera