Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, januari 07, 2009

  Fler sossar i pr-branschen

  Jag har ju bloggat en del tidigare om socialdemokrater som tar jobb i pr-svängen. Min hållning är att detta bara är positivt. Det ger utmärkta erfarenheter, fördjupade kunskaper och bra kontaktnät som kan komma väl till pass i det politiska opinionsbildningsarbetet.

  Nu ser jag att gamle SSU-kompisen Carl Melin lämnar tjänsten som opinionsanalytiker på socialdemokratiska partiexpeditionen för att bli analyschef på analys- och omvärldsbevakningsföretaget United Minds, systerbolag till pr-byrån Prime. Där kommer han främst att ansvara för samhälls- och opinionsundersökningar men även arbeta med kommunikationsstrategi i största allmänhet. Calle har tidigare arbetat på Hill & Knowlton och på opinionsinstitutet Gallup.

  Även Krister Nilsson, tidigare statssekreterare åt Lena Sommestad i miljö- och samhällsdepartementet, har rekryterats av Prime.

  Calle och Krister hamnar i gott sällskap. På Prime jobbar sedan tidigare SSU:s förre förbundsordförande Niklas Nordström, Toni Eriksson (tidigare informationschef på partistyrelsen), Fredrik Fällman (tidigare planeringschef i statsrådsberedningen och finansdepartementet), Lisa Hedin (tidigare enhetschef i statsrådsberedningen), Ewelina Tokarczyk (tidigare kommunalråd i Göteborg) och Kerem Yazgan (tidigare politisk sakkunnig i utbildningsdepartementet).

  Byråsossen, nätverket för socialdemokrater som jobbar inom pr-branschen, framstår alltmer som en reell maktfaktor inom socialdemokratin.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Fler sossar i pr-branschen"

   

  kommentera