Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  lördag, januari 24, 2009

  Folk är konstiga

  En majoritet av väljarna säger sin inte vilja ha någon kontakt med politiker i sin hemkommun. Samtidigt anser mer än två av tre att politikerna har alldeles för lite kontakt med väljarna under mellanvalsperioden.

  Detta visar en undersökning där moderaterna låtit opinionsinstitutet Skop tillfråga 1 000 personer om sina relationer med lokalpolitiker.

  Svaren ger ett lätt schizofrent intryck.

  Partisekreterare Per Schlingmann (m) väljer dock att se till potentialen att 42 procent av väljarna faktiskt vill ha kontakt med politiker. Han menar att det finns enorma möjligheter, men då är det också upp till partierna själva att öppna sig och inte komma med färdiga lösningar på alla politiska frågor.

  Även Marita Ulvskog (s) tycker att politiker måste ge ett tillgängligt intryck och ha kontakt med väljarna i vardagen. Också hon vill ha fler rådslag där man inte genast serverar lösningar på allt.

  Och detta är säkert klokt. Men jag har ändå svårt att bli av med känslan att svenska väljare inte riktigt verkar veta vad de vill. Till alla dessa förvirrade själar tillägnar jag The Doors:  PS: Inte alls relaterat till ovanstående, mer än att det är ytterligare ett exempel på hur konstiga en del människor är, så noterar jag (via SvD) att i Luleå så ställs såväl fackeltåg som minnesgudstjänst i anslutning till Förintelsens minnesdag på tisdag in på grund av Israels angrepp mot Gaza. Komminister Bo Nordin i Domkyrkoförsamlingen säger att det känns "obekvämt" och "malplacerat" att hålla minnesgudstjänst för Förintelsens offer när kriget i Gaza upprört så många. Bäste komminister Bo Nordin: Du är helt dum i huvudet!

  Andra skriver intressant om , , , , .


  Kommentarer om "Folk är konstiga"

   

  Anonymous yastory skrev... (24 januari, 2009 17:02) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger Hanna skrev... (24 januari, 2009 17:07) : 

  jag håller helt med om att man kan bli smått förvirrad av dagens nyhetsrapportering.

  Politker gör alltid fel, är för annonynma och tysta, eller tjafsar..eller är poulistiska..
  det är inte lätt att göra rätt..

  Delar också din uppfattning om Bo Nordin.

   

  Blogger Emil skrev... (24 januari, 2009 17:58) : 

  Är det inte bättre om politikerna är tillgängliga istället för att ge intryck av att vara det?

   

  Anonymous Bengt O. skrev... (24 januari, 2009 23:02) : 

  Bra Jonas (ditt PS). Men du inser väl att du är modig och går emot strömmen?

   

  Blogger Micke skrev... (25 januari, 2009 01:20) : 

  PS: Inte alls relaterat till ovanstående, mer än att det är ytterligare ett exempel på hur konstiga en del människor är, så noterar jag (via SvD) att i Luleå så ställs såväl fackeltåg som minnesgudstjänst i anslutning till Förintelsens minnesdag på tisdag in på grund av Israels angrepp mot Gaza. Komminister Bo Nordin i Domkyrkoförsamlingen säger att det känns "obekvämt" och "malplacerat" att hålla minnesgudstjänst för Förintelsens offer när kriget i Gaza upprört så många. Bäste komminister Bo Nordin: Du är helt dum i huvudet!
  Ja inget har med nånting att göra


  Allt sker i ett vakum och därför bör man alltid välja att vara rationell.Helst inte säga nåt alls förrän alla parametrar är på bordet.I den här konflikten har den ena sidan tolkningföreträde till alla känslor som rörs upp och har därför också rätt att vara domare över andras reaktioner.I synnerhet om dom är irrationella oavsett vad dom grundar sig på.

   

  Anonymous Peter L skrev... (25 januari, 2009 09:43) : 

  Hade glömt hur bra The Doors är(var) nu blir det Doors ett tag. Förövrigr håller jag med din åsikt om Bo Nordin även om den var drastiskt formulerad.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (25 januari, 2009 10:07) : 

  Emil, visst har du rätt i att faktisk tillgänglighet är bättre än intrycket av det. Min bild är nog dock att svenska politiker generellt är väldigt tillgängliga - men att folk i allmänhet nog inte riktigt uppfattar det. Kanske på grund av bristande intresse.

  Bengt, så himla modigt tycker jag nog inte att det var. Vi får väl se hur reaktionerna blir.

  Micke, att övergrepp begåtts av bägge sidor i konflikten finns det inget skäl att tvivla på. Hamas har skjutit raketer mot civila, Israel har använt oproportionerligt våld och vapen, i strid med folkrätten. Därför anser folkrättsexperten Hans Corell att båda parter bör föras inför internationella brottmålsdomstolen i Haag.

  Personligen anser jag att de israeliska övergreppen i den långa Israel/Palestinakonflikten har varit värre och grövre, och de metoder man använt nu senast har varit fullständigt oproportionerliga. Men det betyder inte att jag lägger någon skuld på alla israeler - och ännu mindre alla judar.

  Att låta övergrepp i krig (eller vad man nu ska kalla det) bli intäkt för att inte uppmärksamma antisemitism, islamofobi och annan intolerans är att ge upp.

  Därför anser jag att Bo Nordin är dum i huvudet.

   

  Blogger Micke skrev... (25 januari, 2009 10:39) : 

  Jag anser att han reagerar irrationellt på något som många högerbloggare inte reagerar på överhuvudtaget och som vissa av dom helt okritiskt hyllar trots kunskapen och insikten om omfattningen av våld som utövats.

  Frågan om vem som då är dum i huvet bör ställas i ett vidare perspektiv.

   

  Blogger Emil skrev... (25 januari, 2009 10:50) : 

  Micke,

  Om vi nu (rent hypotetiskt) ponerar att du skulle ha ratt och att alla hogerbloggare ar annu dummare an Bo Nordin sa andrar det val inte pa att hans agerande ar dumt?

  Tva fel blir liksom inte ett ratt...

   

  Anonymous Anonym skrev... (25 januari, 2009 12:32) : 

  Nä det kan man väl förstå att det inte är lätt att vara politiker med fantasilöner,förmåner,tidig pension mm samt vallöften som sällan eller aldrig infrias så länge det inte handlar om nedskärningar och sedan begära att den vanlige medborgaren ska ta dessa politiker på allvar.Det förstår väl alla.eller hur !?.

  Pelle

  "Sanna mina ord.Det var giriga män och kvinnor i Alliansen under början på 2000 talet i Svea Rike.De tog så mycket de kunde från folket för att släcka sin egen hunger efter makt och kapital.De skövlade och plundrade bortom all förnuft.Till slut hjälpte det inte hur mycket de tog och stal från detta Svea folk när de redan var bortom all räddning hungrandes efter mer där denna hunger långsamt började förtära dom som en osynlig sjukdom som nu vände sig emot dom.Och liksom de själva dragit fram i folks liv och egendom efter mer nu började förtäras av sin egen girighet som de en gång hungrade efter andras egendom för sin egen vinnings skull framför folkets väl och ve i en tid då hånfulla skratt ekade skrämmande och ödsligt i maktens boningar."

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (25 januari, 2009 13:00) : 

  Pelle, det du skriver om "fantasilöner,förmåner,tidig pension mm" gäller en ytterst liten del av den svenska politikerkåren. Det undersökningen handlar om är lokalpolitiker som allra oftast är oavlönade människor som ägnar sig åt politik på sin fritid - långt bortifrån de förmåner du beskriver.

   

  Blogger Micke skrev... (25 januari, 2009 17:05) : 

  Om vi nu (rent hypotetiskt) ponerar att du skulle ha ratt och att alla hogerbloggare ar annu dummare an Bo Nordin sa andrar det val inte pa att hans agerande ar dumt?


  För mig uttrycker 60 högerbloggares tystnad och tysta samförstånd mer än en prästs irrationella och felaktiga reaktion, sannolikt helt baserad på empati i en fråga om något som händer idag.

   

  Anonymous Christopher Aqurette skrev... (25 januari, 2009 18:44) : 

  Micke:
  Samma tystnad råder på nästan alla vänsterbloggar vad gäller de antidemokratiska samhällena runt Israel. Vem berättar exempelvis om alla de arabiska homosexuella som Israel gett asyl eftersom alla andra länder i Mellanöstern anser att de förtjänar att piskas, fängslas och mördas? Vilken vänsterbloggare skriver om förtrycket av kristna palestinier på Västbanken och Gaza som gjort att många varit tvungna att fly sina egna landsmän? Nej, om detta är det tyst. I stället tjatar man om att Israel är en apartheidstat och att det är fel att just judarna får en egen stat.

   

  kommentera