Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, april 12, 2005

  Tidningen Attention har koll

  I tidningen Attentions senaste nummer stylar Camilla Thulin om partiledarna, eller egentligen fotomodeller som försetts med tecknade masker föreställande dem. Redan tidigare har ju Thulin gjort ett lyckat jobb med folkpartiledaren Lars Leijonborg under den förra valrörelsen.

  På fem sidor räknas övriga partiledare upp: Göran Persson, Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Göran Hägglund och... Gudrun Schyman? Att det är Lars Ohly som sedan 2004 leder vänsterpartiet tycks helt ha undgått Attention. Vilket är synnerligen komiskt med tanke på att chefredaktör Pontus Schultz skriver i tidningens ledare att man gör allt "för att du ska hänga med i just trender, från politiska och samhälleliga till mode och konsumtionstrender". Schyman benämns dessutom "vänsterpartisten", så någon förtida upphöjning till partiledare för Feministiskt initiativ tycks det inte heller handla om.

  Att miljöpartiets språkrör Peter Eriksson och Maria Wetterstrand inte ens fick vara med kan väl knappast tolkas annorlunda än att Camilla Thulin betraktade dem som omöjliga att styla om.