Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, april 05, 2005

  Socialdemokratiska ledarskribenter

  Blev häromdagen uppringd av Björn af Kleen på Expressen, som ville veta mer om den utbildning för aspirerande ledarskribenter och krönikörer som Socialdemokratiska pressföreningen arrangerade för en tid sedan. Expressen undrade om vi var oroliga för återväxten av socialdemokratiska ledarskribenter. Och visst; med så få s-märkta ledarsidor kvar i Sverige så finns det skäl att vara orolig. Oron handlar så väl om bristen på mångfald som för den långsiktiga socialdemokratiska opinionsbildningen. En undersökning visar att 37 procent av LO-förbundens medlemmar inte har tillgång till någon daglig tidning i bostaden. Studien säger ingenting om vilken politisk färg de tidningar har som LO-arbetarna läser, men givet den kräftgång som de socialdemokratiska tidningarna gjort de senaste åren så finns det all anledning att anta att det framför allt är borgerliga tidningar som läses även i den här gruppen. Därmed blir det företrädesvis en borgerligt färgad verklighet som möter politiskt intresserade svenska tidningsläsare.

  Utbildningen vi arrangerade är tyvärr, Expressens artikel till trots, inte jämförbar med det betydligt mer ambitiösa traineeprogram som de liberala ledarrektionerna har. Vi kan inte heller garantera deltagarna jobb som ledarskribenter, men under utbildningen fick vi upp ögonen för ett antal talangfulla skribenter varav flera lär komma att göra intryck som drivna opinionsbildare.