Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, juni 15, 2005

  Sommartorka och mentala ökenlandskap

  Det är juni och Sverige är på väg in semestertempo. Det märks i den politiska debatten och det märks i den mediala nyhetsrapporteringen. Endast på bloggfronten verkar aktiviteten vara fortsatt hög. Det räcker med att kolla på sina prenumererade feeds från Bloglines och uppdateringstakten på Intressant.se för att se att Sveriges bloggare fortfarande har mycket att skriva om: "Berlusconis fett ljuger", "Kassettersättning på DVD-skivor", "Om avståndet till Platons olivlund" samt "Huliganbråket i Göteborg".

  I politiken går det desto långsammare. I går hade jag det tvivelaktiga nöjet att sitta på åskådarbänk i riksdagen när först koncessionsavgift för TV4 och sedan regeringens turistproposition skulle debatteras. I tv-debatten duckade konstitutionsutskottets föredragande Göran Magnusson (s) för frågor om det rimliga i att gotlänningar som får sitt analoga tv-nät nedstängt ändå ska behöva betala tv-licens, trots att de inte köpt en box för att kunna se på digital-tv (läs för övrigt gärna Nathalie Sundesten Landins funderingar om digital-tv).

  Och under debatten om turistplitiken stod de socialdemokratiska ledamöterna Birgitta Ahlqvist och Carina Hägg för underhållningen med sina yrkanden om bifall till en motion om "porrfria" hotell. Det är inte ofta jag håller med Marie Abrahamsson, men i sin ledare i SvD i dag sätter hon verkligen huvudet på spiken:
  "Man kan tycka vad man vill om pornografi men förbjudet är det inte. Och att man som hotellgäst kan värna kvinnor och barn genom att boka rum på ett av Roks listade porrfria hotell, är bra långsökt. När det bara är att via telefonjacket koppla upp sin lilla bärbara dator till internet för att få tillgång till all världens porrsidor."


  Kommentarer om "Sommartorka och mentala ökenlandskap"

   

  Anonymous Anonym skrev... (22 juni, 2005 10:04) : 

  japp det är en sex-moralism i medie/politiker Sverige som är otrolig, en riktig dubbelmoral i detta på ytan så
  sexuellt fria land, men som gör
  hysteri t.ex. om analsex,...fast om det skulel riktas mot homosexuella så skulle det istället stämplas som hets mot folkgrupp.

  Tona ned sex/porr/moralismen.
  Det hör till den privata sfären. Sedan må man tycka vad man vill om det. Det flesta tycker säkert att själva handeln och porrindustrin är en ganska sjaskig branch, samt att verkligheten är bättre....:-)Men slag i luften som att förbjuda det på tv på hotelln när de kan jacka insig och surfa till det är obegripligt. Fokusera på viktiga frågor om jämställdhet, lika löner män/kvinnor för likvärdigt samt föräldraledighet istället.

  ch.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (22 juni, 2005 12:27) : 

  Se för övrigt gärna replikskiftet om detta på http://www.kvinnobloggen.se/2005/06/r-en-p-rulle-hgsta-formen-av-frihet.html

   

  Sommartorka och mentala ökenlandskap'">kommentera