Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, oktober 17, 2005

  Happy go lucky = lallande idiot?

  Min egen lokaltidning, Östermalmsnytt, har en ny krönikör i form av Carl Johan Schulman. Han refereras i tidningen som "stureplanskillen med 'happy go lucky' som devis", och efter att ha läst vad Schulman skrivit så antar jag att "happy go lucky" betyder "lallande idiot".

  Patrick Strangs blogg Suburbia tar också upp Schulmans krönika, som även publicerats i "Vårt Kungsholmen". Strang lyfter fram detta exempel på att det torde vara dags för krönikören att ta ett kliv ut i verkligheten:
  "Han känner beundran för kretsen kring prinsessan Madeleine. För många finns det något oerhört provocerande i deras livsstil, i att njuta och vara glad.
  - De har en så skön happy go lucky-attityd. Om champagnen tar slut, tar de bara in en flaska till. Och så säger de 'Bravo!' när den kommer."

  Patrick Strang undrar om inte alla med glädje skulle skrika bravo på krogen om man hade råd att beställa in flaskvis med skumpa, och konstaterar att "När man tänker på hur förutsättningarna för Madeleine att göra detta möjliggörs så kan det te sig en aning provocerande".

  Själv fick jag ungefär samma vibbar av Carl Johan Schulmans krönika som när jag i våras läste en i och för sig intressant artikel i DN och genomled c:a fem minuter av Kanal 5:s "Dolce Vita". Läs mer om mina reaktioner då här.