Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, oktober 12, 2005

  "Sista striden det är..."

  Frilansjournalisten Andreas Henriksson har i veckans
  nummer av Affärsvärlden intressanta analyser (här och här) av läget inom det socialdemokratiska partiet och regeringen för närvarande. Bland annat skriver Henriksson att Persson mött oväntat hårt internt motstånd från ombudsmän på det centrala partikansliet:
  "De har varit ytterst kritiska mot Persson och hans i deras tycke bristande ledarskap under en längre tid. Det gick tidigare i år så pass långt så att det spred sig en djup misstämning bland ombudsmännen, som inte bara gav upp och tog ut valförlusten i förskott, utan dessutom direkt skyllde den på Perssons trötta ledarskap. Det fick i sin tur Persson att gå i taket. Han har varit djupt missnöjd inte bara med ombudsmännen och deras inställning, utan också med deras högsta chef, partisekreteraren Marita Ulvskogs insatser. Ett missnöje som för övrigt delas av stora delar av den socialdemokratiska ombudsmannakåren, som aldrig har accepterat Ulvskog som partisekreterare, och heller aldrig kommer göra det."

  I artikeln spekuleras också om regeringsombildning och vilka personer som eventuellt är aktuella som nya statsråd. Och även om sånt är kul att ta del av så känns, med Göran Perssons tradition av hemlighetsmakeri och förkärlek för överraskningar, sådana gissningslekar föga meningsfulla. Snarare verkar det vara ett säkert sätt att motverka en persons möjlighet att bli s-statsråd att uppmärksamma det medialt.

  Det gäller tyvärr även artikeln om "plan M", vilket påstås vara det interna namnet på övertalningskampanjer att få Margot Wallström att ställa upp som partiledare efter Persson. Men "M" kan också stå för Mona Sahlin, som sägs stå på plats två efter Margot Wallström på kandidatlistan, när de graderas i sannolikhetsordning. Därefter följer Pär Nuder samt Thomas Östros på fjärde och sista plats.

  Utan att lägga mig i spekulationerna så rekommenderar jag läsning av bägge artiklarna, som jag tror fångar stämningsläget inom socialdemokratin just nu ganska väl.


  Kommentarer om ""Sista striden det är...""

   

  Anonymous Anonym skrev... (12 oktober, 2005 12:01) : 

  Artiklarna är bara ännu två tangentslagningar i synfoni "alliansens väl" som spelas i radio, tv och tidningar av en osynlig dirigent i sal som ekar falskt.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (12 oktober, 2005 12:41) : 

  Kas: det håller jag inte alls med om. Det är ju ett faktum att det förekommer internt missnöje inom socialdemokratin, och det är knappast av lojalitet med borgerligheten som medierna uppmärksammar det.

   

  Anonymous Anonym skrev... (12 oktober, 2005 15:22) : 

  Tack för det inlägget Jonas. Intressanta artiklar för övrigt.

   

  Anonymous Anonym skrev... (12 oktober, 2005 16:37) : 

  Jonas det faktum som du redovisar fanns inte i min sinnevärd därav min kommentar. Det är lite synd om det är på det viset, för jag tror att med den press som är från alliansen behövs det inte mycket sönderfall inom socialdemokratin för att skall få leka med landets ekonomi ännu en gång.

  Vänligen KAS

   

  Anonymous Anonym skrev... (12 oktober, 2005 16:40) : 

  "behövs det inte mycket sönderfall inom socialdemokratin för att alliansen skall få leka med landets ekonomi ännu en gång."

  Ursäkta så skulle det vara

   

  "Sista striden det är..."'">kommentera