Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, oktober 26, 2005

  Surt, sa Bonniers

  I GP skriver den gamle Expressenredaktören, numera informationsdirektören på Bonniers, Erik Månsson att presstödet borde avskaffas. Ironiskt nog kommer Månssons utspel dagen efter att hans arbetsgivares starka ställning på den svenska dagstidningsmarknaden fått sig en törn i och med att Centertidningar AB sålts och en ny svensk dagspressjätte sett dagens ljus. En affär där köparna rimligtvis noga räknat med presstöd som potentiella intäkter. Surt sa räven, Bonniers?


  Kommentarer om "Surt, sa Bonniers"

   

  Anonymous Anonym skrev... (26 oktober, 2005 15:39) : 

  Åh ja, centertidningar har inte tagit emot presstöd sedan de köptes av centern, 1972. Däremot så har de liberala tidningarna köpt sossetidningar som får presstöd - men det är inte troligt att de skulle få stöd för centertidningar då de är ensamma på sin ort.

   

  Blogger gudmundson skrev... (26 oktober, 2005 15:45) : 

  Hallå!

  Har just snackat med din fru som släppte bomben om er förestående flytt in till huvudstadens absoluta centrum. Kul!

  Men varför har du inte bloggat om det? Det privata är politiskt!

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (27 oktober, 2005 11:40) : 

  Anonym: åh ja på dig själv. Det du skriver är en sanning med modifikation. Enligt Presstödsnämnden så är det ett flertal centertidningar som uppbär distributionsstöd, så helt ute och cyklar är jag nog inte.

  Gudmundson: jag bloggar vanligen inte om mina frukostvanor heller, eller om mina katter. Vad gäller hemlighetsmakeriet om mitt nya boende så skulle det bli så jobbigt med alla autografjägare utanför min dörr :-)

   

  Anonymous Anonym skrev... (30 oktober, 2005 12:26) : 

  Distributionsstöd får alla dagstidningar som "deltar i organiserad samdistribution" vilket förefaller vara de flesta tidningar av betydelse. Således uppbär såväl Dagens Nyheter, Sydsvenskan och Dagens Industri distributionsstöd.

  De Centertidningar som ingick i försäljningen uppbar 2004 ca 3,3 miljoner kronor i distributionsstöd, vilket är något mer än vad Sydsvenskan ensamt fick.

  Att påstå att någon skulle vilja inhandla en tidningskoncern för 1,8 miljarder kronor för att tillförsäkra sig 3,3 miljoner kronor i distributionsstöd förefaller vara något orimligt påstående. Distributionsstödet utgör 0,18 % av försäljningspriset.

   

  Surt, sa Bonniers'">kommentera