Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, mars 13, 2006

  Hårt ansatta "Toppkandidater"

  Det blev visst vänsterpopulisten Petter som vann "Toppkandidaterna" i går. "Min" mer nyanserade kandidat Parasto gick inte ens till final. Trist. Men som bland andra Nina Unesi påpekat så blev kandidaterna hårt ansatta med tuffa frågor från juryn i programmet, tuffare frågor än vad många partiledare utsätts för. Själv tycker jag till exempel att pr-konsulten Dominika Peczynski ställde orimliga krav på Parasto med sina frågor om det var rimligt att låta ännu ej nyktra narkomander få bosätta sig grannar med småbarnsfamiljer. Min fundering då var om Peczynski då också menade att narkomaner automatiskt ska bli av med sin bostad på grund av att de är missbrukare? Något sådant samhälle vill då inte jag ha.

  Centerriksdagskandidaten Marie Wickberg kommenterar Petters vinst så här: "De största förlorarna är skattebetalarna som nu har slängt bort 250 000kr på en organisation som kallar både riksdag och polis för demokratiska missväxter. Funderar på hur svt ska motivera utbetalningen av pengarna."

  En annan centerpartist, Stefan Tornberg, beskriver Petters politiska budskap som "en osalig blandning av revolutionsromatik, anarkism, laglöshet, religiositet och nästan extrem individualism".


  Kommentarer om "Hårt ansatta "Toppkandidater""

   

  Anonymous Anonym skrev... (13 mars, 2006 10:26) : 

  Enligt idg.se tänker han tydligen ge 50 000 kr till piratpartiet.

  Peter.

   

  Anonymous Anonym skrev... (13 mars, 2006 13:16) : 

  "Min fundering då var om Peczynski då också menade att narkomaner automatiskt ska bli av med sin bostad på grund av att de är missbrukare? Något sådant samhälle vill då inte jag ha."

  Ett sådant samhälle lever du redan i. Narkomaner vräks reglbundet från sina bostäder, även av allmännyttiga bostadsföretag. Det finns någon slags idé om att ju jävligare man gör livet för en narkoman, desto fortare vill han bli av med sitt "missbruk". Forskning har dock visat sig att det inte sällan är precis tvärtom.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (13 mars, 2006 14:55) : 

  Nja, hur vanligt är det egentligen att narkomaner vräks enbart på grund av att de är narkomaner? Något brukar väl ändå ofta ha föregått vräkningen, t ex upprepat störande beteende, som uppmärksammat värden på att en boende just är narkoman?

  Men i övrigt håller jag med dig. Att beröva en människa sitt hem, i synnerhet en narkoman, stjälper snarare än hjälper sannolikt i 99 procent av fallet.

   

  Anonymous Anonym skrev... (13 mars, 2006 15:15) : 

  Jonas:
  Det är mycket vanligt. Det behövs inte mer än att någon använt narkotika för att denne ska vräkas.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (13 mars, 2006 15:39) : 

  Jag har svårt att tro på det, men jag antar att du har sett siffror på det här?

   

  Anonymous Anonym skrev... (13 mars, 2006 16:49) : 

  Fel fel fel.

  Petter ska ge 50 000 till The Pirate Bay. (Inte Piratpartiet, han är ju faktist emot partipolitik) samt ge 50 000 kr till bokförlaget Roh-Nin och 100 000 till Syndikalistiska Ungdomsförbundet kampanj Osynliga partiet. (www.osynligapartiet.se)

   

  Anonymous Anonym skrev... (14 mars, 2006 11:40) : 

  Nja, "Fel fel fel." och sen skriva fel är väl inte så smidigt?

  Petter ska ge 50 000 till The Pirate Bay, 100 000 till Roh-Nin och 100 000 till Osynliga Partiet ()...

   

  Hårt ansatta "Toppkandidater"'">kommentera