Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, oktober 16, 2006

  Stegö Chiló avgår

  Ytterligen en av Fredrik Reinfeldts ministrar dukar nu under för den massiva kritik som riktats mot henne efter intensiv medierapportering om underlåtelse av att betala tv-licensen, anlitande av svart hemhjälp med mera. I dag lämnade Cecilia Stegö Chilò in en begäran om entledigande från sitt uppdrag till statsminister Reinfeldt.

  I en kommentar säger Cecilia Stegö Chilò att de förseelser hon begått "inte är acceptabla", men att hon "på alla sätt försökt" att rätta till dem. Den ambitionen, skriver Stegö Chiló, har stoppats av Radiotjänst i Kiruna AB och Svenska Transportarbetarförbundets polisanmälningar.

  Detta är för mig obegripligt. Jag kan tycka att polisanmälningarna var onödiga, men att dessa - snarare än förseelserna de gällde och den bristfälliga kommunikationen om det - skulle vara anledningen för henne att lämna sin post kan jag inte begripa.

  I sitt pressmeddelande resonerar Cecilia Stegö Chilò om ett viktigt perspektiv som blivit aktuellt i samband med kritiken mot henne själv och Maria Borelius; Hur blir det med vår demokrati om politiken bara har plats för felfria människor? Jag kan bara instämma i Stegö Chilòs förhoppning om att hennes upplevelser inte ska avskräcka kvinnor, företagare, journalister och fria samhällsdebattörer från att utveckla sina tankar, följa sina övertygelser och engagera sig partipolitiskt.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Stegö Chiló avgår"

   

  Anonymous Anonym skrev... (16 oktober, 2006 11:52) : 

  Säg som det är istället.

  Om man inte kan vinna ett val kan man istället förstöra så mycket som möjligt för motståndarna med de lägsta och billigaste sätten.

  Socialdemokraterna i Sverige agerar på samma sätt som republikanerna gjorde mot Clinton under 90-talet.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (16 oktober, 2006 11:59) : 

  Jag tänker inte diskutera med någon som inte vågar stå för sina åsikter.

   

  Anonymous Anonym skrev... (16 oktober, 2006 12:40) : 

  Demokratin och tryggheten inför rättvisan och rättsväsendet är de stora vinnarna. Ingen kan sätta sig över lagen. Alla är lika inför lagen. Nu vet vi det.

  Vidare! När ska Billström säga upp sig? Eller klarar han sig p g a att han inte (?) har haft svart arbetskraft (som är ett värre lagbrott än licenskolk)?

  Härligt att höra hur licensavgifterna nu strömmar in!

  Och vem vill pröjsa sin hantverkare eller sin städare/städerska svart i fortsättningen? Subkulturen kom upp till ytan och tvättade sin egen byk. Så fungerar ett fungerande samhälle.

   

  Anonymous Anonym skrev... (16 oktober, 2006 14:26) : 

  Billström klarar sig antagligen eftersom han öppet stod för vad han hade gjort och varför. Stegö fick gå för att hon ljög, fifflade och slingrade sig. Det är skillnaden.

   

  Blogger 123 skrev... (16 oktober, 2006 16:25) : 

  Är det subkultur att betala för svartarbete? Det stämmer inte riktigt in på verkligheten, jag kan meddela att jag jobbat inom kategorin hushållsnära tjänster och din beskrivning känner jag inte igen.
  Om du inte tar mig på ordet så kan du läsa den avslöjande (nåja) journalistiken i expressen när tidningen valde att ringa runt till olika hantverkare, det var snarare ett problem att få betala med kvitto. På 90 talet, innan skatten sänktes, gick det överhuvudtaget inte att få hemmet städat vitt det fanns ingen som ville utföra jobbet.
  Vidare så är det ju (svart)arbetarens uppgift att deklarera sin inkomst, det försummas ofta att nämnas i debatter.

  Likhet inför lagen då, man kan ju konstatera att Bodströms ”skattefiffel” inte var ett problem när det begav sig, oppositionen på den tiden valde att inte nämna det i varje debatt (som i budgetdebatten idag)

   

  Anonymous Anonym skrev... (16 oktober, 2006 16:47) : 

  För oss som inte betalar för svartarbete eller inte jobbar svart är det subkultur. Eller inte. Subkkultur har en lite positiv klang, lite underground sådär. Kriminalitet är ett riktigare ord. Vi kan hoppas att den här veckans avslöjande gör att samhället tvättas från svartjobb. Där tjänade staten åtskilliga, åtskilliga miljoner.

   

  Blogger Jonas N skrev... (16 oktober, 2006 17:31) : 

  Herman Hesse

  Samhället skulle stanna ganska tvärt om den sortens 'kriminalitet' skulle upphöra tvärt. Det gör den inte, och samhället kommer att fortsätta att fungera med alla dess brister, ofullkomligheter och orättvisor.

  Men vad man kan hoppas på är att lagstiftningen blir lite sundare, dvs att de ninte per automatik gör människor som hjälper varandra till 'brottslingar'. Det vore iaf en förändrig i positiv riktning.

  För din information kan jag upplysa om att staten inte tjänar några pengar alls, de pengar den får in tar den. Men den skulle inte ens få in några åtskilliga miljoner, eftersom det enda alternativet då blir att avstå helt, dvs göra jobbet/ta hand om barnen själv. Och det förlorar samhället på, även staten.

   

  Anonymous Anonym skrev... (16 oktober, 2006 18:53) : 

  Att hjälpa varandra är inte brottsligt. Det är bara hyggligt.

  Staten är ingen tjyv. Staten är vi. Det finns massvis med människor som gör jobbet och tar hand om barnen, utan hemhjälp och utan städhjälp. Det fungerar. Det är livet. Man kan hjälpas åt. Den tid då vi var tjänstefolk och herrar är över.

   

  Blogger Pidda skrev... (16 oktober, 2006 23:13) : 

  Som någon i Yelah News skrev med en nyansering av Max Stirner> Staten och jag, vi 'r inte kompisar.

  Men Jonas f;rhoppning 'r nog f[f'ng, de senaste veckorna tror jag inte kommer att g;ra att fler av oss som inte satsat p[heltidspolitik fr[n barnsben skulle vilja ta p[ sig n[got uppdrag.

  Urs'kta de m'rkliga svenska tecknen, jag vet inte varf;r det blir s[.

   

  Blogger Paul Valö skrev... (17 oktober, 2006 13:42) : 

  Med tanke på de farhågor som framförs här så blir väl mest spännande frågan just nu vem som ska ersätta Stegö Chilo. Jag ska våga mig på en konkret gissning här och nu: Helena Rivieré, moderat riksdagskvinna, förläggare och författare.

   

  Anonymous Anonym skrev... (17 oktober, 2006 13:47) : 

  Paul: Skojar du? Rivi?ere är mera torped än Stegö själv, en nybrutal svensk Ann Coulter fast utan dennas framgångar. Hon blir det absolut inte.

   

  Blogger Paul Valö skrev... (17 oktober, 2006 13:59) : 

  Jag förväntar mig att bli överraskad och Rivieré vore en överraskning. Reinfeldt kanske ville uppnå något med Stegö Chilo och Rivieré är den ende moderata kvinnan i kultursfären jag kan komma på som kan ersätta henne. En Stegö Chilo fast som kanske betalar TV-licensen.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (17 oktober, 2006 15:06) : 

  Hm. Helena Rivieré är nog faktiskt inte en så dum gissning. Om nu moderaterna, vars förhandlingsmandat i regeringen torde vara en smula naggat i kanten, verkligen driver igenom att det ska vara en moderat på posten. Annars torde Cecilia Wikström (fp) ligga bra till. Hon är i dag vice ordförande i Kulturutskottet och är folkpartiets talesman i kulturpolitiska frågor. Hon är i grunden präst, vilket kanske kan anses lugna ned frågor om vandel, och är dessutom gift med en tidigare kulturminister - Jan-Erik Wikström.

   

  Blogger Paul Valö skrev... (17 oktober, 2006 18:37) : 

  Cecilia Wikström är det avgjort bästa icke-moderata tipset. Moderat och kvinna torde dock vara obligatoriska krav i denna tillsättning.

   

  Blogger Jan skrev... (03 mars, 2007 10:12) : 

  Hur kunde ni ha så noll koll på läget? Lena A-L var ju moderaternas ledamot i kulturutskottet! Med i "kulturalliansen". Hallå!?
  (Sen kommentar som ingen ingem kommer läsa, men ändå)

  Jan

   

  kommentera