Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, november 06, 2006

  Bloggardebut i mainsteammedia

  Som många andra redan noterat så debuterade i dag bloggaren och före detta SVT-medarbetaren Per Gudmundson som kolumnist på Svenska Dagbladets ledarsida. Artikeln är värd att kommentera i sig; den handlar om vad Gudmundson betecknar som ”en närmast patologisk ovilja till förändring” inom public service-företagen. Och detta torde han nog vara en relevant bedömare av.

  Att en rejäl översyn av SVT och SR behöver göras står fullständigt klart. SVT:s nya vd Eva Hamilton har visat en viss självinsikt om detta, och avvisar exempelvis inte tankar om en sammanslagning av SVT, SR och Utbildningsradion till ett gemensamt bolag. I dag skriver hon för övrigt i Aftonbladet om sin syn på public service och sitt uppdrag. Läs- och tänkvärt.

  Men Per Gudmundsons kolumn är också intressant ur ett metaperspektiv; här har vi ett antagligen unikt exempel på en journalist som under sitt journalistiska yrkesutövande pressats till att sluta blogga privat, därefter gjort en bejublad comeback som bloggare efter att ha sagt upp sig från sagda medieföretag – och nu lejts som opinionsbildare av ett annat medieföretag.

  Det är förmodligen unikt. Och det säger nog en del om såväl Per Gudmundsons talanger som om det svenska medielandskapet.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "Bloggardebut i mainsteammedia"

   

  kommentera