Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, oktober 31, 2006

  S vinner på öppenhet

  Olle Svenning, som nu tar över ansvaret för Aftonbladets ledarsida när Helle Klein blir präst, skriver i dag om vikten av att processen med att vaska fram en ny socialdemokratisk partiledare bör ske så öppet som möjligt.

  Svenning anser att ”Den som vill bli socialdemokratisk partiledare borde offentligt förhålla sig ideologiskt till de väldiga frågorna utan att för den skull hålla fram färdiga program”. Därmed kan partimedlemmarna få en chans att pröva varje kandidats politiska uppfattningar och ideologiska prioriteringar.

  I sin ledare redogör Olle Svenning för hur några andra socialdemokratiska partier i Europa gått till väga när de utsett ordförande eller ledande kandidater, men konstaterar dystert att ”Hos de svenska socialdemokraterna härskar ännu en traditionstyngd diskretion”.

  Tyvärr finns det en anledning till att det i Sverige blivit kutym att in i det sista tiga om sitt intresse att axla ansvar och vilja bli vald; den som säger att han eller hon vill ha ett visst uppdrag kommer då att hamna i måltavlan för en minutiös granskning och nagelfarning som få orkar med. Hetsjakten på Mona Sahlin är ett talande exempel.

  Samtidigt skulle fler synliga kandidater till ordförandeposten redan nu möjliggöra en diskussion om just den framtida socialdemokratiska politiken, snarare än om kandidaterna själva. Och det vore synnerligen välkommet.

  Detta inlägg är pingat på Intressant.se. Andra bloggar om: , , .


  Kommentarer om "S vinner på öppenhet"

   

  Anonymous Anonym skrev... (31 oktober, 2006 15:27) : 

  det handlar inte bara om granskning, utan om jantelagen. den som vill, får inte.

  Ock famrför allt handlar det om Sveriges bidrag till demokratin, dvs. valberedningen. Aldrig fler än en kandidat till en post. Enlast så.

   

  kommentera