Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, juni 06, 2007

  Trollen marscherade i solljuset

  Enligt sagorna så blir troll till sten och spricker i solsken. Och visst hade jag hoppats att demonstranterna från Nationalsocialistisk Front, Nordiska Förbundet, Svenska Motståndsrörelsen och andra nynazistiska grupper skulle spricka och falla sönder när de i dag samlades i det strålande solskenet, för att sedan bege sig iväg på sin så kallade ”Folkets marsch”.

  Plågsamt varmt såg de i varje fall ut att ha haft det, NSF:arna i blå t-shirts och motståndsrörelsenassar i sina uniformsliknande kläder. Några av de blonda flickorna som gick i täten av tåget bärande svenska flaggor hade högklackade skor på sig, vilket säkerligen gjorde marschen i solgasset än mer plågsam. Men de får inga sympatier från mig för det.

  För att göra anspråk på att vara ”folkets” marsch så var det en påfallande ofolklig skara demonstranter som i dag syntes på stan. Medelåldern bland dem var låg; många såg ut att gå i högstadiet eller som mest på gymnasiet. Det var även många rakade skallar, uppumpade överarmar och kraftiga tatueringar bland deltagarna. Och de blonda frisyrerna bland de kvinnliga demonstranterna såg synnerligen artificiellt blekta ut. Kanske ansågs inte den naturliga kulören tillräckligt arisk.

  Enligt medieuppgifter fördes under eftermiddagen över 200 personer bort i samband med motdemonstrationer och två personer greps för misshandel. Själv såg jag inga allvarligt våldsamma protester under nassemarschen från Vasaparken, längs med Odengatan och sedan via Sveavägen mot Vanadislunden. Ett polisingripande mot en person som kastade en bengalisk eld, busvisslingar och slagord från motdemonstranter – men mestadels föreföll det gått lugnt till.

  De marscherande trollen kunde genomföra sin manifestation, men buropen från de människor som kantade Stockholms gator i dag borde få dem att inse att de är de som står för det osvenska och icke-önskvärda i det svenska samhället.

  Andra skriver intressant om , , , , .


  Kommentarer om "Trollen marscherade i solljuset"

   

  Anonymous Anonym skrev... (06 juni, 2007 16:16) : 

  jag var vid vasaparken, eller jag gick förbi, och som fransos fick jag massa blickar. det var ganska obehagligt.

   

  Blogger Jimmy S. Windeskog skrev... (06 juni, 2007 16:21) : 

  Märkligt skrivet - du ser inget fel i att antidemokrater försöker med våld hindra en laglig demonstration?

  Är du för alla former av demokrati eööer bara yttrandefriheten?

   

  Anonymous Anonym skrev... (06 juni, 2007 16:51) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous Anonym skrev... (06 juni, 2007 16:53) : 

  Mycket bra skrivet herr M.

  Tack.

   

  Anonymous Anonym skrev... (06 juni, 2007 16:53) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous Anonym skrev... (06 juni, 2007 16:58) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous Anonym skrev... (06 juni, 2007 17:08) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous Anonym skrev... (06 juni, 2007 17:10) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous Anonym skrev... (06 juni, 2007 17:20) : 

  Alla måste ju få ha en egen åsikt bara den följer vad vi sossar tycker!

  /Assur

   

  Anonymous Anonym skrev... (06 juni, 2007 17:42) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger Unknown skrev... (06 juni, 2007 17:50) : 

  Ja, jag håller tummarna för "högerextremisterna" uppriktigt sagt. De utgör åtminstone en behövlig motvikt till dit skrämmande nationella, kulturella och moraliska förfall som breder ut sig överallt i vårt samhälle. Dessutom har de vett att bära sig ordenligt åt, till skillnad från allsköns slödder av det mest olikartade slag.

   

  Anonymous Anonym skrev... (06 juni, 2007 18:08) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous Anonym skrev... (06 juni, 2007 19:35) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous Anonym skrev... (06 juni, 2007 19:40) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (06 juni, 2007 19:57) : 

  Välkomna hit, alla nya läsare. Här gäller en mycket enkel regel: presentera dig om du vill lämna en kommentar. Anonyma kommentarer tas bort.

   

  Anonymous Anonym skrev... (06 juni, 2007 21:19) : 

  Med sin främmande nationalsocialism och osvenska hitlerism är de sannerligen icke önskvärda ja. Vad jag saknar är socialdemokratiska tåg som stolt firar landet man byggt upp, och hur patriotismen på 30- & 40-talet enade landet och såg till att dessa krafter inte fick ordentligt fäste här. Ett vettigt alternativ som inte utgörs av AFA behövs på nationaldagen.

   

  Anonymous Anonym skrev... (06 juni, 2007 21:52) : 

  Vad roligt, jag skrev just några rader om hur media och andra envisas kalla extremvänstern för motdemonstranter. Ett bra inlägg Hr. Morian, men snälla, var lika frank när det gäller extremvänster som extremhöger.

   

  Blogger Wilhelm Raab skrev... (07 juni, 2007 19:14) : 

  Välskrivet, som vanligt. :) Har skrivit lite själv om mina observationer på http://blog.gnallspik.net. Var med om en del otrevligheter, men blir ändå mest irriterad över vad jag upplever som sensationsjournalistik hos media - vilket i vissa fall (när jag läst bloggar) har gett folk ett totalt felaktigt intryck av vad som hände.

   

  Anonymous Anonym skrev... (07 juni, 2007 21:17) : 

  Detalrik beskriving av de som har blonderat harfarg!? Andra detaljer saknades, tex. att nynassarna hade en vardig och lugn demonstration samtidigt som dom angreps av anti-demokratiska gatustens kastare. Anmarkningsvart ar att den svenska flaggan bespottas av extremister och anti svenskar, vissa bloggare visar svenska flaggan med obeskrivliga fornedrande anti svenska kommentarer. Detta ar kanske vad vi kommer att uppleva snart, skotsamma nynassar som kommer att rostas in i riksdagen. Sossrna har forr gett Hitler sitt fulla stod, deras ideologi ligger nara varann. Eftersom sossarna raserat svensk valfard, sa kanska nasta alla fd sossar lagger sin rost pa nynassarna sa lange dom skoter sej och inte foresprakar folkmord och krig. Just nu pagar ett folkmord, svenskar haller pa att utrotas och sossarna ar orsaken till det. Hundratusentals arbetslosa kriminella invandrare orsakar en makalos valdsvag i hela landet, mord, valdtakter dussingtals varje vecka. Snart ar alla hederliga arbetande invandrare och andra medlemmar i SD sa att de icke onskvarda kriminella kan slangas ut, det finns anledning till att det gar spikrakt upp for de nationella.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (07 juni, 2007 21:32) : 

  "Robban", Jag såg inga gatstenar kastas - därför har ja inte heller skrivit om det. Och vad jag förstått så är de två som gripits för misshandel nynassar - inte motdemonstranter. Föga skötsamma, således.

  Och nej, några nassar lär knappast röstas in i riksdagen. Däremot möjligen Sverigedemokater, men det är knappast samma sak.

  Ditt förvirrade nonsens om välfärdsraserande och folkmord tänker jag inte ens kommentera. Jag rekommenderar dock ett par djupa andetag och sedan en titt i historieböckerna och samtidshistorien för bättre insikt i vad folkmord egentligen innebär.

   

  Anonymous Anonym skrev... (08 juni, 2007 00:13) : 

  Kommentarerna som i samma andetag som de "fördömer" framför "hyllningar" känns som ett gott recept på bruna influenser inför ett stormigt 00-tal. Herr M skriver här gott om en obehaglig marsch av konserverade trettiotalsideal, och med facit i hand från den inkarnationen så kan vi förvänta oss en bister framtid om detta får hållas.

   

  Anonymous Anonym skrev... (08 juni, 2007 01:32) : 

  Är man rasist nu med om man är kraftigt byggd med uppkavlade skjortärmar och blont hår med tauering synligt på kroppen !?.

  Näää,nu får du ge dig rent ut sagt.
  Liknar ju rena förtalet/förtrycket det här.Var det inte det du ville ha bort.Snacka om att skita i det blå skåpet.

  Fredrik

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (08 juni, 2007 11:29) : 

  Fredrik, det påstod jag aldrig. Däremot såg de demonstrerande nassarna i Folkets marsch knappast ut som några ariska föredömen direkt. De skulle knappast ha framstått som några föredömen i det Nazityskland de romantiserar om.

   

  kommentera