Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, juni 19, 2007

  Twinglykritik och s-synlighet

  Från olika håll, bland annat Johan Larsson, kommer nu kritik mot den rapport som Primelabs/Twingly i går presenterade om den svenska bloggosfären.

  Det verkar som att kommentarer bloggare skrivit hos andra bloggar räknats som länkar till den egna bloggen. Därmed har bloggare som också flitigt kommenterar inlägg på andra bloggar hamnat högt upp i Twinglys ranking.

  Nu verkar Primelabs/Twingly ha blivit medvetna om bristerna i mätmetoden, och meddelar att man ”kommer att distribuera en rättelse imorgon”. Vi får se om det också påverkar min bloggs plats på listan.

  Per Gudmundson på SvD:s ledarblogg gör mig också uppmärksam på en sak jag inte tänkte på när jag själv läste rapporten, nämligen att Mona Sahlin är betydligt mer ombloggad som partiledare än statsminister Fredrik Reinfeldt. Sahlin har under mätperioden förekommit i 2 208 inlägg, jämfört med Reinfeldts 1 209.

  Det är värt att tänka på, apropå det jag skrev häromdagen om att flera s-politiker har rasat ut från tio-i-topp på den så kallade Politikerbarometern. Återigen visar detta att bloggosfären bidrar till att vända på nyhetsvärderingen, och att medieföretag och journalister inte längre har ensamrätt på att tillmäta nyheter och personer betydelse.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Twinglykritik och s-synlighet"

   

  kommentera