Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, april 30, 2008

  Jag skäms över att vara gift

  I morse hotade min fru mig med skilsmässa. Inte för att hon tröttnat på mig eller vårt förhållande, utan för att den förre kd-ledaren Alf Svenssons debattartikel i DN som han skrivit tillsammans med partikollegan och riksdagsledamoten Mikael Oscarsson, fick henne att vilja ta avstånd från äktenskapet som institution.

  Efter att ha läst artikeln så förstår jag henne.

  Nu lär det nog inte gå så långt som skilsmässa i vårt fall. Vi har varit lyckligt gifta i snart åtta år och inte ens inskränkta hyllningar till statligt välsignad heterosexuell tvåsamhet kan få oss att betrakta vårt val av samlevnad som något dåligt.

  Ändå verkar Svensson och Oscarsson faktiskt tycka att en statligt välsignad homosexuell tvåsamhet på något sätt skulle göra den heterosexuella dito mindre värd.

  Kloka kommentarer om de kristdemokratiska stolligheterna finns att läsa hos bland andra Victor Bernhardtz och Annie Johansson.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Jag skäms över att vara gift"

   

  Anonymous Anonym skrev... (30 april, 2008 11:16) : 

  Det känns härligt att få känna sig lite radikal! Efter tolv år med samma kvinna utan att ha ingått äktenskap får jag äntligen kvitto på att detta är uttryck för ett progressivt politiskt ställningstagande.
  Något grumlas glädjen av att de tre barn vi har hemma är våra gemensamma. Är jag möjligen Kristdemokrat, mig själv ovetande?

   

  Anonymous Anonym skrev... (30 april, 2008 12:03) : 

  Ja livet som sambor är toppen, i 18 år har vi camperat ihop med 2 barn! Det är tufft att leva i familj inte minst för barnen!

   

  Anonymous Anonym skrev... (30 april, 2008 13:08) : 

  Hmmm. :-) Ska jag plötsligt vara politiskt stolt över att inte leva i en kärnfamlij?....ja, i vilket fall så vill jag inte blanda ihop privatlive och politik.

  Minns en lysande DN ledare för några år sedan som konstaterade att Nixon måhända varit trogen privat, men utrikespolitisk så expanderade han Vietnamkriget. Bill Clinton var motsatsen, otrogen, men utrikespolitiskt mindre krigsbenägen.

  Jag har inga problem generellt med kärnfamiljen, kommer själv ifrån en lyckad sådan. Men det är inte den enda familjekonstellationen idag. För att citera ingen mindre än Orup: man behöver inte göra en skilsmässa-separation till mer trauma än vad det är.

  UBYMIC

   

  Anonymous Anonym skrev... (30 april, 2008 16:20) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (30 april, 2008 22:57) : 

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn.

   

  Anonymous Anonym skrev... (30 april, 2008 23:41) : 

  Inte ett ord om homosexuella nämns i artikeln.

   

  Anonymous Anonym skrev... (01 maj, 2008 00:52) : 

  Alltid lika läbbigt när gamla politiker vädrar sina gamla unkna konservativa åsikter. Nåväl, de gör väl mest bara bort sig själva.

   

  Blogger Greenchili skrev... (01 maj, 2008 00:53) : 

  Det finns onekligen en del juridiska fördelar för de som är gifta, vad gäller arv om inte annat. För barnens skull tror jag inte det gör någon egentlig skillnad huruvida föräldrarna är gifta eller ej.

  Däremot finns det tydligen forskning som visar att barn mår bäst av att leva ihop med båda sina föräldrar. Själv är jag lyckligt skiljd, min dotter mår bra ändå (eller på grund av det), men tjatar som barn tenderar att göra om att hon tycker att jag och hennes far ska bli kära i varandra igen. Undrar om det någonsin går över?

  End of rant, gonatt // Chilin

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (01 maj, 2008 08:01) : 

  Stefan, det är korrekt att ordet homosexuella inte nämns. Däremot sägs att: "mamma-pappa-barn-familjen har verkligt stöd ute bland svenska folket", "Barn har rätt till sin naturliga närmiljö", "barn har en grundläggande rättighet att så långt det är möjligt växa upp med sina två biologiska föräldrar", och att "äktenskap mellan mamma och pappa erbjuder den bästa miljön för barn att växa upp". Det är ganska uppenbart vad det betyder.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (01 maj, 2008 08:03) : 

  "Robin Hood" och "Greenchilli", det jag skrev ovan om anonyma kommentarer gäller även er.

   

  Anonymous Anonym skrev... (01 maj, 2008 16:08) : 

  Men Daffyd vill ju vara ensam homo .... !? ha ha ....

  http://pellesreality.blogspot.com/2008/04/filmtv-serie-little-britain-daffyd-gay.html

  PellesReality

   

  Anonymous Anonym skrev... (02 maj, 2008 15:26) : 

  Kristdemokraterna Alf Svensson och Mikael Oscarsson försöker låtsas som att de brittiska socialdemokraterna har samma familjesyn som de själva. De hänvisar till att statsminister Fredrik Reinfeldt bör inspirerars av labours familjepolitik. Så här skriver de:

  "Labourregeringen har insett att nästan allt en regering beslutar om har inverkan på familjerna. Regeringsbeslut kan främja, försumma eller till och med förstöra för familjer. Därför måste alla beslut den brittiska regeringen tar numera konsekvensbeskrivas utifrån hur familjerna påverkas."

  Sant är att labour talar mer positivt om familjen än socialdemokraterna i Sverige. Men labour har också de senaste åren infört möjlighet för homopar att adoptera (och i Storbritannien är det många barn som adopteras inom landet så beslutet har fått effekt i praktiken) och i år har regeringen lämnat ett förslag att göra det enklare för lesbiska kvinnor att bli inseminerade vid kliniker. Alltså de två reformer som kristdemokraterna i Sverige säger vara ett hot mot familjen.

  Men trots att Labour gör noggranna konsekvensbeskrivningar inför sina familjepolitiska beslut, det erkänner ju själv Alf Svensson och Mikael Oscarsson, så har deras beslut blivit att homoadoptioner och inseminationer för lesbiska kvinnor är väl förenligt med barnens bästa och en familjevänlig politik.

  Det är nog fler än Reinfeldt som bör inspireras av labours familjepolitik.

  Bengt Held
  Liberal

   

  Anonymous Anonym skrev... (04 maj, 2008 22:01) : 

  Skäms över att vara gift...? Vad talar du om? Förbjud folk att vara öppet ****sexuella eller helt enkelt förbjud alla att uppvisa någon typ av destruktiv sexualitet offentligt. Aslätt, bör ta max en kvart att klubba igenom detta. Självklart bör de flesta få göra nästan vad som helst hemma bakom stängda dörrar men ute i samhället där småbarn tittar på - nej tack. Ifall detta skulle genomföras skulle många människor kunna lägga tid åt att lösa verkliga problem i samhället istället för att ödsla tid åt denna icke-fråga. Självklart är folkets syn att heterosexuella giftermål är det som skall dominera även i framtiden. Vad skulle det annars vara och varför diskutera det som alltid har varit och skall vara dominerande?

  Jag skriver anonymt ty jag har inget konto och jag har heller ingen blogg. Men jag heter Johan Persson. **** ty lagarna i detta land äro från vettet och s.k. "hets" (dvs fritänkande individer med icke-mainstream-tankar) är som bekant olagligt och belagt med grövre straff än våldtäkt i vissa fall.

  /0% liberal - 100% radikal

   

  kommentera