Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  torsdag, maj 29, 2008

  Bloggarna och den påverkande klassen

  ledarplats uppmärksammar Dagens Nyheter seminariet jag och ett 20-tal andra deltog i häromdagen. Ledarskribenten var en av dem som tog chansen att följa arrangemanget via webbsändningen.

  DN konstaterar att det som skrivs på bloggar, diskussionsforum och webbaserade uppslagsverk påverkar samhällsdebatten, ”får nog anses fastställt”. Och att bloggare "är väl representerade i den påverkande klassen".

  Jag kan bara instämma. Samtidigt är det förstås också så att detta inte gäller alla bloggare. Man ska akta sig för generaliseringar; lika lite som alla bloggare är exhibitionistiska dagboksskribenter så är förstås inte heller alla politiska aktivister och/eller nyhetsjagande sanningsivrare.

  Ett citat från SvD-journalisten, tillika nyutnämnda gästprofessorn, Martin Jönssons inledningsanförande från seminariet sammanfattar det bra:

  ”Enbart möjligheten att själv styra sin kommunikation – eller hur man tar till sig medieinnehåll – har ett stort värde för individen och får därför ett stort värde även ur ett demokratiskt perspektiv.”

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Bloggarna och den påverkande klassen"

   

  kommentera