Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  fredag, maj 23, 2008

  S till (m)otattack

  På senare tid så har moderaterna bedrivit en tung reklamkampanj i press och utomhus. Kampanjen består även av en bussturné och lokala aktiviteter. De prisar sig själva för sin tid vid makten, och vill visa för väljarna att moderaterna och regeringen nu genomför det som lovades i valrörelsen.

  I dag inledde socialdemokraterna en motattack, som bland annat kan ses på en helsida i Dagens Nyheter i dag. Manéret känns igen från moderaternas kampanj, men de ”nya moderaterna”:s logga har bytts ut mot bland annat ”nya orättvisor”:
  nya moderaternanya orättvisor
  Enligt socialdemokraterna har, under Fredrik Reinfeldts styre, i själva verket långtidsarbetslösheten bland ungdomar tredubblats, socialbidragen ökat i nära hälften av landets kommuner och jobbtillväxten tvärnitat.

  Som källor uppger man Arbetsförmedlingen, Socialstyrelsen och Finansdepartementet.

  Men att kritisera den borgerliga politiken är en sak. Att presentera ett eget alternativ är något helt annat. Och det senare kan ha blivit mer komplicerat när nu socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog i Svenska Dagbladet uppger att allt tyder på att man kommer att gå till val med målet att det blir en koalitionsregering med s, mp och v. Till SvD säger Ulvskog att socialdemokraterna inte har fattat några formella beslut, men hon ”skulle tro att vi hamnar där, som det ser ut i Sveriges riksdag i  dag”.

  Också Anders Löwdin uppmärksammar s-kampanjen i dag.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "S till (m)otattack"

   

  Blogger Hellström skrev... (23 maj, 2008 14:00) : 

  Dessutom kan man fråga sig hur länge det ska vara möjligt för (s) att ljuga om ungdomsarbetslösheten utan att skämmas...

   

  Anonymous Anonym skrev... (23 maj, 2008 14:42) : 

  Ja, det kan man verkligen fråga sig. Trodde däremot att Morian höll sig för god för att sprida vidare sådana lögner. Skäms du inte?

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (23 maj, 2008 14:46) : 

  Hellström och "razorwire" (som gärna får presentera sig om han/hon tänkt fortsätta kommentera här), av länken till dokumentet från Arbetsförmedlingen så ska det framgå att vid socialdemokraternas sista år innan maktskiftet (oktober 2005-oktober 2006) så minskade långtidsarbetslösheten bland ungdomar med 7 000 personer. Under det första året med borgerlig regering (oktober 2006-oktober 2007) så ska långtidsarbetslösheten bland ungdomar ha ökat med 3 900 personer. Det är inte mina siffror, utan Arbetsförmedlingens.

  Och nej, jag skäms inte. Målet med inlägget var dock inte primärt politisk polemik utan att rapportera om en kampanj.

   

  Blogger Per Hagwall skrev... (23 maj, 2008 14:53) : 

  Arbetsförmedlingen, augusti 2007: För ungdomarna har nivån på ett år gått upp från 1 700 till 7 100, beroende på omfattande nedskärningar i flera program med aktivitetsstöd.

  De tillfälligt ökade siffrorna berodde på att dessa ungdomare tidigare, enligt sedvanlig socialdemokratisk praktik, gömts undan i "åtgärder". Sossarnas påstående om "tredubblad långtidsungdomsarbetslöshet" var inte sant ens då och är det ännu mindre nu.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (23 maj, 2008 15:03) : 

  Per, vi är alltså överens: efter att den borgerliga regeringen tillträdde gjordes omfattande nedskärningar i flera program med aktivitetsstöd, syftandes till att stötta arbetssökande unga.

   

  Anonymous Anonym skrev... (23 maj, 2008 15:10) : 

  "Per, vi är alltså överens: efter att den borgerliga regeringen tillträdde gjordes omfattande nedskärningar i flera program med aktivitetsstöd, syftandes till att stötta arbetssökande unga."

  Och du menar då att dessa ungdomar gått från att ha varit i arbete till att ha blivit arbetslösa?

   

  Anonymous Anonym skrev... (23 maj, 2008 15:55) : 

  Man ska kalla en spade för en spade.
  Sossarna ägnade mycken tid och energi att dölja undomsarbetslösheten i olika, mer eller mindre meningslösa, pysselsättningsågärder. Att vara pysselsatt med någon åtgärd är inte detsamma som att ha ett riktigt arbete. Har man inget riktigt arbete så är man arbetslös. Alliansen lyfter fram ett problem i ljuset för att lösa det, medan ni sossar sopade under mattan. Det ska alliansen ha all heder av.
  En kompis till mig fick en kurs i "frigörande dans" på något sossestyrt studieförbund i något åtgärdsprogram. Undre den tiden räknades hon antagligen som "sysselsatt" i sosse-statistiken. Det är ju bara patetiskt av dig att försöka försvara sådant uppenbart slöseri i syfte att maskera ert egna misslyckande vad gäller ungdomsarbetslösheten.

   

  Anonymous Anonym skrev... (23 maj, 2008 17:21) : 

  Enligt socialdemokraterna sa var sysselsattningens okning deras fortjanst. Sa kanske ar det deras fel att ungdomsarbetlosheten okat da.

  Visste dom ens vad orattvisor var sa skulle dom inte spenderat sa manga ar forsvara las som ar en av dom storsta orsakerna till den hoga arbetslosheten bland ungdomar. Flyttade utomlands och fick ett bra fast jobb. Effektiv socialdemokratisk politik.

  Problemet med sossarna tror att gamla orattvisor ar battre.

  Det sjukaste ar att dom tog aran av hogkonjunkturen och skyller lagkonjunkturen pa hogern.

  Jag kan halla med om att Moderaterna inte varit ultimata i regeringsposition. Jag skulle hellre haft en regering utan moderaterna pga deras starka styrning mot vissa forandringar. Men i overlag far dom godkant av mig.

  Dessutom kan man inte lita pa siffror som kommer fran en organisation som vinner pa att dom forfalskar dom, eller tolkar dom felaktigt.

   

  Anonymous Anonym skrev... (24 maj, 2008 09:19) : 

  Socialdemokraterna på sin hemsida:

  Vad de inte berättar är att långtidsarbetslösheten bland ungdomar har tredubblats på ett år.*

  .
  .
  .

  * Källa: Arbetsförmedlingen


  Arbetsförmedlingen:

  "För ungdomarna har långtidsarbetslösheten på ett år gått ned från 10 000 till knappt 5 000. Nedgången väntas fortsätta detta år, främst genom det i december nystartade programmet jobbgarantin för ungdomar."

  http://www.ams.se/Go.aspx?a=79411

  SCB:

  Bland ungdomar 16-24 år var sysselsättningsökningen 8,8 procent, vilket innebar 45 000 fler sysselsatta ungdomar jämfört med tredje kvartalet 2006. Ökningen för ungdomar som har pågått sedan sommaren 2006 är den kraftigaste som uppmätts i Arbetskraftsundersökningen (AKU) sedan mätningarna började 1963.

  http://www.scb.se/templates/PlanerPublicerat/ViewInfo.aspx?publobjid=6475

  Moderaterna slänger ut felaktiga uppgifter, säger Marita Ulvskog och talar om att socialdemokraterna använder källlor.

  http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=168404

  Samma dag berättar Ulven i skogen att hon vill bilda regering med kommunister.

   

  Anonymous Anonym skrev... (24 maj, 2008 09:41) : 

  Nu har jag skummat igenom det dokument från socialstyrelsen som socialdemokraterna använder som källa för att hävda att socialbidragsbetalningarna har ökat och att detta är regeringens fel. Jag visste redan innan att det inte skulle ta mig mer än några sekunder att hitta hur socialdemokraterna förvanskar och ljuger med statistik.

  Bistånd exklusive utbetalningar till flyktingar: -4% (4:e kv. 2006 - 4:e kv. 2007)

  Bistånd och introduktionsersättning till flyktingar: +26%.

  Total ökning: 1%.

  Det är alltså flyktingmottagningen som står för ökningen, men det talar inte socialdemokraterna om i sin iver att svartmåla regeringen med lögner.

   

  Anonymous Anonym skrev... (24 maj, 2008 15:42) : 

  Fascinerad av brödraskapet och systerskapet oavsett nation som jag stött på så skrevs nedanstående rader.

  Rena pajaserierna i en tid då det är dags för alla dessa med briljanta ideer att verkligen genomföra dessa protester i verkligheten också och inte enbart genom att muttra för sig själv längre.Eller som mina granne från Irak sa för en stund sedan.”Jag är så djävla trött på det politiska myglandet i detta land så det står mig långt upp i halsen”.Vaaa,sa jag då,men de störtade ju ditt land varpå han tittade på mig med en kort kommentar.”Det gjorde dom med nyfiken utländsk hjälp men de sa åtminstone ifrån vilket de forfarande gör så att vad jag ser i Sverige är en sanslös parodi i dålig ryggrad hos folket” …. Jag kunde ju inte mer än att instämma i tider när dessa politiker i det närmaste pissar på folket.Kul med lite kulturella inslag i trappan då man får höra de mest egendomliga ting fråm håll där man inte alltid förväntar sig detta.

  Pelle

  “Lacking IQ in a small kid could be rather cutesometimes,but when they have reached the Swedish Alliance Governments age its just simply embarrassing.”

   

  Blogger LeoB skrev... (24 maj, 2008 21:33) : 

  Jag tittade just på de web-sidor som Socialdemokraterna lagt ut kring kampanjen:

  Nya orättvisor

  Jag skulle vilja gilla dem. Men de är bedrövliga. Källhänvisningarn och förklaringarna är helt frånvarande. Det ser mer ut som slagord på banderoller.

  Hur i helvete kan man producera så dåliga sidor? Anställ lite folk från Dagens Arena, t ex, för att göra något vettigt.

  Tomma sidor skapar gör bara anhängarna fattigare på argument. Halvsanningar är förvirrande och meningslösa.

   

  Anonymous Anonym skrev... (31 maj, 2008 11:40) : 

  Intressant att sossar tycker att vuxendagis är samma sak som att vara i arbete.

   

  kommentera