Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, juli 15, 2008

  De små stegen mot Storebror ser dig-samhället

  I bland annat Ekot i går fick folkpartisekreteraren Erik Ullenhag försöka förklara att en debattartikel skriven av tre tidigare fp-ledare och fyra aktiva riksdagsledamöter inte alls var representativ för partilinjen i FRA-frågan.

  "Vi behöver signalspaning för att skydda Sverige mot yttre hot", var Ullenhags besked.

  Så har det dock inte alltid låtit.

  Hanne Kjöller har dammat av Myten om det liberala Sverige, en bok som Erik Ullenhag skrev för tio år sedan tillsammans med Andreas Bergh. Så här resonerade Ullenhag då:

  "På Kuba läser säkerhetstjänsten alla e-postmeddelanden som kommer in eller går ut ur landet. Det låter absurt att det är praktiskt genomförbart, men det beror på att det bara finns en server i landet och på att mängden e-post som sänds från Kuba är tämligen liten. Nu är Kuba som bekant en kommunistdiktatur och Kubas skäl för att läsa folks privata e-postkorrespondens är knappast gångbara i en demokrati som Sverige."

  Men det gäller att vara på sin vakt, menar Ullenhag vidare, eftersom det nästan alltid går "att hitta goda och behjärtansvärda skäl för att staten ska kunna göra intrång i den personliga sfären"..."De små stegen mot Storebror ser dig-samhället leder faktiskt inte till något trevligt samhälle. Vi måste hela tiden vara vaksamma mot ytterligare steg och det är redan hög tid att ta ett antal steg tillbaka."

  Precis så.

  Mot den bakgrunden är det ytterst välkommet att det finns liberaler även i folkpartiet som är beredda att stå upp tillsammans med oss andra som vill hindra Sverige att ta ytterligare steg mot Storebror ser dig-samhället. Vi är nog många som gärna hade haft Erik Ullenhag som sällskap.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "De små stegen mot Storebror ser dig-samhället"

   

  Blogger Unknown skrev... (15 juli, 2008 09:56) : 

  Den senare delen av Ullenhags kommentar är ju bestickande, och jag önskar fler hade hållit fast vid sina övertygelser. Jag gillar inte lagen som klubbades just därför.

  Men. Detta att säkerhetstjänsten läser precis alla mail är ju faktiskt inte vad som har hänt, ändå ska Ullenhag få skit för det.

  Jag börjar snart gilla att lagen tröskades igenom bara för att ge en knäpp åt många som har så svårt att hantera att vara på Den Rätta Sidan.

  Jag är som sagt mot lagförslagets utformning, men det börjar likna att vara för fred på jorden detta att vara "mot FRA".

   

  Blogger Gun Svensson skrev... (16 juli, 2008 10:43) : 

  Ja, vi kan reagera på många olika sätt när inför detta, men fred på jorden var väl ändå att ta i. Jag ogillar främst den tekniska lösningen, som kränker svenska folkets integritet. Men också att regering och riksdag infört interna regler som hindrar ledamöter att använda sig av sin lagliga rätt att rösta efter egen övertygelse. Med den ordning man nu har, där ledamöter kan kvitta ut sig om man har en avvikande uppfattning, istället för att bara traska patrull undrar jag om det verkligen är ett demokratiskt styrelseskick vi har.

   

  Anonymous Anonym skrev... (17 juli, 2008 09:11) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (17 juli, 2008 09:40) : 

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn.

   

  kommentera