Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, juli 14, 2008

  Svårt att säga nej

  Rubriken är hämtad från en duett mellan Bo Kaspers Orkester och Lisa Ekdahl (se nedan). Men temat är allvarligare. Det är nämligen inte okej att som partiledare gå ut med ett budskap när ens lokala företrädare gör tvärtemot. Det sänker trovärdigheten för alla inblandade.

  Ekot påminner i dag om att under Almedalsveckan så gick socialdemokraterna och miljöpartiet till gemensamt angrepp mot Sverigedemokraterna. Partierna enades om att inte samarbeta eller göra sig beroende av Sverigedemokraterna om partiet kommer in i riksdagen. Men nu visar det sig att det på det lokala planet kan se annorlunda ut.

  Så sent som i början av juni var det med just Sverigedemokraternas hjälp som socialdemokraterna i skånska Kävlinge trumfade igenom ett dussintal tilläggsyrkanden i kommunens budget.

  Uppenbarligen är det, som det sägs i sången, svårt att säga nej.  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Svårt att säga nej"

   

  Anonymous Anonym skrev... (14 juli, 2008 18:00) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Anonymous Anonym skrev... (14 juli, 2008 18:17) : 

  Upprepar föregående fråga: Hur skall s hindra sd från att rösta för förslag som s lägger fram?

  /karl e

   

  Anonymous Tobias Lindgren skrev... (14 juli, 2008 20:13) : 

  karl e: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=804561
  http://sydsvenskan.se/skane/kavlinge/article321329.ece

  "Pia Almström (m), ordförande i kommunstyrelsen, menar att socialdemokraterna i Kävlinge har ett passivt samarbete med sverigedemokraterna. Ända sedan valet har sd stöttat s, säger hon, och Roland Palmqvist ska ha använt sig av det indirekt.

  - Vi har tagit fullständigt avstånd från sd från början. Det är väl mycket därför som de röstar emot oss. Socialdemokraterna vet att de har sverigedemokraternas stöd. Är s emot ett förslag är sd också emot, så det behövs ingen förhandling med Alliansen, säger Pia Almström."

  Visst, ord står mot ord, men ovanstående låter helt klart som ett informellt samarbete, tycker jag. Detta är inte precis någon tidningsanka, som ni verkar vilja få det till. Intressant är också att ingen har intervjuat sd i kommunen...

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (14 juli, 2008 21:32) : 

  Karl E, se Tobias svar ovan. Konstaterar också att Pia Almström säger till Ekot att det hade varit mycket bättre om m och i hade pratat ihop sig och kommit fram till en gemensam lösning.

   

  Anonymous Henrik P skrev... (15 juli, 2008 06:46) : 

  Ja, det var ju oväntat att moderaxerna säger som de gör. Då måste det ju stämma.

   

  Anonymous Anonym skrev... (15 juli, 2008 09:20) : 

  Eftersom jag befinner mig väldigt långt från Skåne är jag inte så väl insatt i kommunpolitiken i Kävlinge, men om det stämmer att s bedriver ett samarbete, även om det är informellt, så instämmer jag i kritiken.
  Är dock inte beredd att ta ett vittnesmål från en moderat, som det slugiltiga beviset för att det förhåller sig på det sättet.

  /karl e

   

  Anonymous Anonym skrev... (15 juli, 2008 09:41) : 

  När man dessutom får veta att hon har genomfört vårdnadsbidraget med stöd av sd, så blir man ju inte mindre tveksam till hennes anklagelser.
  Efter att ha läst artiklarna i DN och Sydsvenskan tycker jag det verkar som om s lägger fram förslag, som är helt normal s-politik. Om i sd i vissa fall röstar för förslagen är det ju inte så mycket att göra åt det.

  /karl e

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (15 juli, 2008 15:35) : 

  Karl E, det måhända att moderata politiker inte är de bästa sanningsvittnena i den här frågan. Inte desto mindre så borde det vara varje anständig s-politikers förbannade plikt att till varje pris undvika en situation där Sd får politiskt inflytande. Om det kräver långtgående samarbeten över blockgränserna så får det vara priset man betalar.

   

  Anonymous Anonym skrev... (15 juli, 2008 16:17) : 

  Håller med dig helt och fullt, möjligen har vi inte riktigt samma uppfattning om politiskt inflytande.
  Om s-politiker på något sätt medverkar till att SD-politik blir möjlig eller främjar att SD-politiker hamnar på poster där de kan påverka politiken i sin riktning, då skall det påtalas och fördömas, men att s skulle avstå från att lägga sina förslag med anledning av att det finns risk att SD stöder förslagen, det förstår jag inte meningen med.

  /karl e

   

  kommentera