Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  tisdag, juli 01, 2008

  Ledarskribenters umgänge, del 2

  I januari uppmärksammade jag en Facebook-grupp för ledarskribenter och konstaterade då att uppgifterna om vilka andra grupper på Facebook som deltagarna också var med i – så kallade "related groups" – bjöd på intressant konsumentupplysning.

  När jag nu ser att det finns en särskild grupp för dem som är eller varit ledarskribenter på Svenska Dagbladet så blir umgänget än mer bestickande:
  SvD:s vänner

  Eventuella slutsatser överlåter jag även denna gång åt andra att dra.

  Andra skriver intressant om , , , .


  Kommentarer om "Ledarskribenters umgänge, del 2"

   

  Blogger Johan Hedin skrev... (01 juli, 2008 09:45) : 

  Den här begriper jag inte. Så du får gärna bidra med dina egna slutsatser.
  Samt förklara benämningen "bestickande" för det hela. Alla dessa fem är väl rimliga grupperingar och alla fem kan väl sägas ha ett släktskap med SvDs ledar-skriverier.
  Vad exakt är problemet, slutsatsen och det "bestickande"?

   

  Anonymous Jonathan skrev... (01 juli, 2008 13:40) : 

  Jag förstår inte heller. Kanske någon vis läsare kan bidra?

   

  Anonymous joachim skrev... (01 juli, 2008 15:27) : 

  förklaring: Det är en tragedi att det bara är 95% vänster propaganda i Sveriges tidningar. De kvarvarande 5% som ledarsidorna utgör måste också socialiseras!

   

  Anonymous aa skrev... (01 juli, 2008 17:58) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (01 juli, 2008 17:59) : 

  Johan och Jonathan, kopplingen mellan SvD:s ledarsida och Timbrosfären (där väl såväl Stureakademin, Ratio och CFR får sägas ingå) är väl kanske inget man från SvD:s sida helst skyltar fult så här öppet om...

  Joachim, jag orkar knappt ta den här diskussionen än gång till - men när det gäller ledarsidor där alltså en tidnings politiska åsikt uttrycks så är nog snarare förhållandet att de till 95% är höger i Sverige. Det är ingen åsikt - det är ett välkänt faktum.

   

  Anonymous Jonathan skrev... (01 juli, 2008 18:50) : 

  Jag förstår fortfarande inte. Varför skulle man inte vilja redovisa öppet vilka andra grupper man sympatiserar med? Det här handlar ju om tydligt ideologiskt styrda sammanslutningar som har en profil mycket liknande SvD:s ledarsida. Hela ditt svar andas att det skulle vara problematiskt att vara "kopplad" (vad det nu betyder) till ovan nämnda sammanslutningar.

  Är det problematiskt att du på fejsan är med i en grupp (s-bloggare) där en av de relaterade grupperna är By "Other" I mean "Socialist"? Jag menar, socialism är ju inte så fräscht som ideologi, det är ju socialdemokrati som är din ideologi, eller?

   

  Blogger Jonas Morian skrev... (01 juli, 2008 19:00) : 

  Jonathan, jag tror att du kanske läser in lite väl mycket allvar i mitt ursprungligen ganska skämtsamt menade inlägg. Jag är väl medveten om att "related groups" kan ge ganska komiska resultat.

  Med det sagt är det dock en viss skillnad på att å ena sidan som ledarskribent åsiktsmässigt sympatisera med vissa organisationer, och å andra sidan engagera sig så pass i dem så att man öppet visar sina sympatier genom att gå med i dess supportgrupper på Facebook.

  Sedan är det nog ganska många socialdemokrater som kallar sig socialister. Jag är inte en av dem, men var själv med i "By 'other' I mean 'Socialist'", då det inte fanns möjlighet att välja någon annan politisk tillhörighet till vänster om "liberal". Detta är nu ändrat och jag har lämnat gruppen.

   

  Blogger Johan Hedin skrev... (02 juli, 2008 15:33) : 

  Jonas:
  Jag fattar det fortfarande inte. Varför skulle man inte kunna skylta öppet med att man har kopplingar till Timbro? Speciellt inte om man är SvDs ledarsida...

  Timbro är ju varken något hemligt eller farligt.

   

  Anonymous joachim skrev... (04 juli, 2008 00:53) : 

  Joachim, jag orkar knappt ta den här diskussionen än gång till - men när det gäller ledarsidor där alltså en tidnings politiska åsikt uttrycks så är nog snarare förhållandet att de till 95% är höger i Sverige. Det är ingen åsikt - det är ett välkänt faktum.

  Du behöver inte ta diskussionen, jag håller helt med. 95 % av ledarsidorna är höger. Jag skulle aldrig få för mig att påstå något annat (även om jag tycker att DN är väl vänster för att kallas liberal). Men ledarsidorna utgör bara 5% av en tidning (obs. uppskatting), övrigt material är vänster. Att gråta över att de ynka sidor som ledarna utgör (som dessutom ingen läser) är höger, när resten är vänster är enbart larvigt.

   

  kommentera