Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  onsdag, november 26, 2008

  Det går åt fel håll

  Jag skrev i går om allt fler oroande tecken på att utvecklingen i Sverige går åt fel håll. I dag visade Konjunkturinstitutets barometer över stämningsläget i Sveriges ekonomi en rekordlåg notering. Indikatorn föll med nästan åtta enheter till 71,6, den lägsta nivån sedan mätningarna började för tolv år sedan.

  Enligt KI är förväntningarna i det svenska näringslivet mycket pessimistiska. Sysselsättningen väntas minska på bred front när den pågående finanskrisen och konjunkturavmattningen sätter allt djupare och bredare spår. Över hälften av företagen räknar med att behöva minska personalstyrkan de kommande tolv månaderna. Inom byggindustrin förutses ”betydande nedskärningar”. Och då ska man vara medveten om att under perioden januari till och med oktober i år så har redan 3 497 byggjobbare varslats. Det kan jämföras med att det under hela fjolåret varslades 1 513 byggnadsarbetare, enligt uppgifter från Arbetsförmedlingen.

  Vanligtvis regeringstrogna Dagens Nyheters ledarsida skriver i dag att nu krävs ”flexibilitet och en del nytänkande”, samt att regeringen ”riskerar att låsa sig alltför hårt vid ett synsätt som inte gäller i dagens speciella krisläge”.

  Jag kan bara instämma.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Det går åt fel håll"

   

  kommentera