Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  måndag, november 24, 2008

  Nu kan du få oväntat besök

  På en mejlinglista där socialdemokratisk företagarpolitik diskuteras kom i går en intressant inbjudan. En av ordförandena i socialdemokraternas rådslagsgrupp för jobb, riksdagsledamoten Luciano Astudillo, bjöd in sig själv till möten hemma hos nätverksmedlemmarna.

  Idén är egentligen allt annat än ny; i föreningslivets och den organiserade politikens barndom fanns inga egna lokaler eller möjligheter att hyra några. I stället samlades man hemma hos varandra och hade möten där. I inte minst amerikansk politik har detta levt vidare och på senare tid blivit en allt viktigare metod för redan frälsta att engagera vänner, grannar och arbetskamrater i kampanjarbetet.

  Astudillo skriver att förnyelsen av politiken och byggandet av ett hållbart regeringsalternativ ”kommer att kräva mycket fotarbete, många samtal och många möten för att återvinna väljarnas förtroende”, och uttrycker sin tro på att socialdemokratin ”behöver möta medborgarna på nya sätt”.

  Ett sådant sätt är alltså att boka ett datum, bjuda in vänner och bekanta som kan vara intresserade av att prata med en socialdemokratisk riksdagsledamot, diskutera politik och kan tänkas vilja engagera sig. På dessa möten erbjuder sig Astudillo att berätta hur han och rådslagsgruppen ser på framtidens jobb och entreprenörskap, samtidigt som han får en möjlighet ta med sig synpunkter från de inbjudna.

  Själv välkomnar jag detta grepp – stilpoäng till Luciano Astudillo. Och jag tänkte passa på att höra mig för här i läskretsen om det finns ett intresse för att ses hemma hos mig för ett sånt här möte. Ni bör i så fall åtminstone överväga att rösta socialdemokratiskt i nästa val – utan att vara inbitna partiaktivister. Anmäl intresse till promemorian snabel-a gmail punkt com.

  För mer info om nätverket Entreprenör (s), kontakta L-O Pettersson.

  * * *

  PS: Apropå kampanjmetoder så skriver Anna Ardin tänkvärt om sina erfarenheter från valstugor och vikten av att börja anställa oliktänkare inom partiet.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "Nu kan du få oväntat besök"

   

  Anonymous Daniel Mathisen skrev... (24 november, 2008 22:47) : 

  Helt rätt. Nya röster och perspektiv behövs verkligen om vi menar allvar med att formulera en politik för höjd sysselsättning.

   

  Anonymous Anonym skrev... (25 november, 2008 11:21) : 

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   

  kommentera