Sosse
S-bloggar
RSS 1.0
RSS 2.0
Atomflöde
Prenumerera med Bloglines
Nyligen
Intressant
Pinga Frisim
Blogarama - The Blog Directory
Bloggtoppen.se
Spam Poison
Stoppa spammarna!
Creeper
Bloggparaden
Bloggportalen

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Här bloggar Jonas Morian om politik, medier och samhällsfrågor. Publicering på bloggen sker med journalistiskt ändamål i enlighet med SFS 1998:204.

  Anonyma kommentarer accepteras inte. Stå för dina åsikter med ditt eget namn. Läs mer!

  www.flickr.com
  This is a Flickr badge showing public photos from PromeMorian. Make your own badge here.

  lördag, januari 03, 2009

  S-bloggar kartlagda

  Nu när FRA övervakar all vår nättrafik så känns det tryggt att det också finns bloggare som drar sitt strå till stacken för att dokumentera politisk aktivitet på nätet.

  Ann-Catrin Brockman har med stor noggrannhet läst igenom 517 s-märkta bloggar för att få en bättre bild av hur många av dessa som var aktiva (uppdaterades någorlunda regelbundet), vilka bloggverktyg de använde, av vilket kön personerna bakom var, och i vilken utsträckning det länkades till s-bloggar, andra bloggar eller överhuvudtaget.

  Det är ett imponerande kartläggningsarbete hon gjort och resultaten är mycket intressanta.

  Bland annat framgår att av de 80 mest aktiva, som också länkar mer eller mindre ofta till andra s-bloggar, så använder 20 procent bloggverktyget S-info, 44 procent Blogspot, 12 procent Wordpress och 15 procent har egen domän. Av de 226 bloggar som är aktiva men i stort sett aldrig länkar till andra s-bloggar använder hela 60 procent S-info.

  Jag vet inte riktigt vad man ska dra för slutsatser av detta, mer än att bloggmognaden tycks vara lägre bland S-infoanvändare än bland dem som använder mer flexibla verktyg. I alla händelser visar det att många s-bloggare har en hel del att lära om de vill stärka genomslaget för socialdemokratin i bloggosfären.

  Andra skriver intressant om , , .


  Kommentarer om "S-bloggar kartlagda"

   

  Anonymous Anonym skrev... (04 januari, 2009 01:51) : 

  Jag tror att du ska vara ganska glad att de inte ger sig ut på riktigt på nätet. De flesta skulle bli totalt förlöjligade när de uttrycker sina, många gånger pinsamt oinformerade åsikter.

   

  Blogger Calle Fridén skrev... (04 januari, 2009 20:38) : 

  Nä, det räckte ju med att Oscar Peterson visade hur det är när man är pinsam på nätet!!!

   

  Blogger Wilhelm Svenselius skrev... (04 januari, 2009 21:35) : 

  Instämmer med ovanstående. Jag struntar i att följa länkar till s-info, min erfarenhet är att mycket få av dem som skriver där har något att tillföra debatten. Det är liksom inte värt mödan. Därmed inte sagt att det inte finns vettiga (s)-bloggar, denna t ex läser jag ofta, men jag har aldrig sett en på s-info.

   

  kommentera